E3 2017: Profit nélkül 500 dollár az Xbox One X

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 15.
  • Hardver
Link másolása
Az Xbox-csapatot terelgető Phil Spencer egy interjúban azt mondta, hogy a Microsoft nem keres pénzt az Xbox One X hardverén, igaz, azt már nem volt hajlandó elismerni, hogy a cég bukik is a gépen.

A klasszikus konzolpiaci modell alapján a gyártók veszteségesen árulják a gépeiket, és a játékeladásokból és a különböző szolgáltatásokból igyekeznek meggazdagodni. Ezt hangsúlyozta Phil Spencer is, aki a BusinessInsidernek adott interjúban azt mondta, hogy a Microsoft nem keres pénzt az Xbox One X hardverén.

Hogy pontosan hogy állnak a számok, azt már persze nem árulta el az úriember, sőt azt sem volt hajlandó elismerni, hogy veszteségesen árulnák a konzolt: mikor a BusinessInsider újságírója megpróbálta pontosítani a kijelentést, és rákérdezett arra, hogy ez veszteséget jelent-e, akkor Spencer egy "nem ezt mondtammal" ugrott tovább az előző bekezdésben említett magyarázatra.

A Microsoft az E3-as konferenciáján jelentette be, hogy 500 dollárba (illetve 500 euróba) kerül majd a november 7-én boltokba kerülő Xbox One X. Az elemzők drágának találják a konzolt, a Microsoft azonban azzal védte meg a vaskos árcédulát, hogy ez az eddigi legerősebb masina a piacon, így megéri az árát.

A cég képviselői az xboxos szolgáltatások kapcsán is megszólaltak a napokban. Leszögezték, hogy az Xbox 360-as címeknél biztosan kevesebb első generációs Xbox-játékot tesznek majd kompatibilissé az Xbox One-nal, és az Xbox Games Passről is megtudtuk, hogy a tervek szerint legalább havi öt új játék érkezik a szolgáltatáshoz. A felhozatal persze rotálódik, így néhány cím el is hagyja a kínálatot, azonban további jó hír, hogy november előtt egy játékot sem vesznek majd ki a Game Passből.

18.
18.
csabuszflash
szerintem teljesen korrekt az árazása amugy. valami hasonló konfignak képzrltem majd a ps5 meg az uj xboxot
17.
17.
PaprikaJancsi
Azt mellesleg néztétek, hogy ez a konzol a legkisebb, a legerősebb...és a legnehezebb :D jól össze lehetnek passzírozva benne a dolgok, ha ez így sikerült (tudom más benne a hűtés)
15.
15.
frankdelgado
#14: Hàt jó volna tényleg néhàny jó szakember, aki az x vonatkozàsàban 6 tfpls teljesítményt ki tudnà aknàzni megfelelően.
14.
14.
l4cyk4
#12: Tán van ebben egy kevés konzumidiotizmus is!? Lehet, hogy nektek is "szakemberre" lenne szükségetek!?
12.
12.
frankdelgado
#10: Ezt kb. minden boxos hirhez odairjàtok. Hidd el mindenki ismeri és elfogadta ezt az àllàspontot. Ennek ellenére pàran veszünk új boxot. Csak úgy. Remélem nem tul nagy gond szàmotokra. Ha nem tudjàtok feldolgozni, vannak jó szakemberek, akik tudnak segíteni. Minket meg fogadjatok el ilyennek.
10.
10.
Hunszi
#9: Ez igaz...de ahhoz előbb kellene egy 4K TV, ami nincs,szóval per pill nem hardver, hanem a tartalom a priorítás :)
9.
9.
#3: Viszont a Proval nem tudsz 4k Ultra HD Blu-rayezni! Nem tudom, hogy ez szempont e egyáltalán nálad? Nálam igen!
8.
8.
MrLentoFan
"Hogy pontosan hogy állnak a számok, azt már persze nem árulta el az úriember, sőt azt sem volt hajlandó elismerni, hogy veszteségesen árulnák a konzolt: mikor a BusinessInsider újságírója megpróbálta pontosítani a kijelentést, és rákérdezett arra, hogy ez veszteséget jelent-e, akkor Spencer egy "nem ezt mondtammal" ugrott tovább " Ennyi a lényeg! ilyen butaságot...... nem is értem ki talál ki ilyen marhaságot! Értelmetlen az egész!
6.
6.
Gykrizsi
#1: Tudtommal elérhető
5.
5.
#4: http://www.xbox.com/hu-HU/games/xbox-game-pass
4.
4.
kopic
#1: Xo S store reszen nekem ugy irja hogy trialt le lehet tolteni.
3.
3.
Hunszi
Ha lenne játék rá...eskű első nap megvenném s nem érdekelne, hogy 400 vagy 500 euro, de ebből lehet, ha PRO lesz, kizárólag a játékok miatt.
2.
2.
Remélem a Halo 5 bent marad a kínálatban, azt pótolnom kéne :)
1.
1.
McDuff
Én azt mondom ez az 500 $/€ épp határeset. A 400-at kevésnek gondoltam, mikor pletykálták, amikor meg hivatkoztak arra, hogy ez egy prémium gép, nah akkor egyből az 1000 $-s Surface-k jutottak eszembe! 450-nek örültem volna, de erre az 500-ra még azt mondom, átgondolom.

Akkor ez a Game Pass szolgáltatásuk már élesnek tekinthető? Vagy teszt vagy nyílt béta? Vki felvilágosít?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...