Nem bántja a Microsoft a rajongók PC-s Halóját

Nem kell tartaniuk a Microsoft ügyvédeitől az Installation 01 fejlesztőinek, a srácokat maga a 343 Industries nyugtatta meg, hogy nem bántják a projektet, amíg azon nem akarnak pénzt keresni.

Miközben hónapról hónapra befut egy hír, amely arról szól, hogy valamelyik nagy kiadó kihúzta a szőnyeget egy rajongói munka alól, most egy pozitív bejelentéssel szolgálhatunk: az Installation 01 fejlesztői egy blogposztban tudatták a nagyérdeművel, hogy a Microsoft és a 343 Industries áldását adta a munkájukra.

Az Installation 01 egy PC-exkluzív projekt, amiben a srácok a Halo 2 és a Halo 3 által nyújtott multiplayer élményt szeretnék visszaadni a játékosoknak egy kis Combat Evolveddel és Reach-csel megfűszerezve. A srácok már eddig is azzal biztatták a közösségüket, hogy nem kell tartaniuk az ügyvédi levelektől, hiszen az Installation 01-t a Microsoft játékszabályainak megfelelően készítik, az asseteket pedig saját kézzel hozzák össze, illetve a Unity elemeiből dolgoznak.

A minap végül minden szkeptikust sikerült megnyugtatni, a fejlesztők ugyanis skype-oltak egyet a 343 Industries srácaival, akik maguk biztosították őket, hogy amíg nem szeretnének pénzt keresni a projekten, felőlük rendben van a dolog. Az Installation 01 alkotói ezt készséggel meg is ígérték, cserébe kihirdették, hogy semmilyen adományt nem fogadnak el a munkálatokért.

Azt is leszögezték: a 343 Industries és a Microsoft engedélye és feltételei kifejezetten őket érintik, és nem alkalmazhatók általában véve, más közösségi projekteknél.

3 komment - szólj hozzá!