Stagnált a Microsoft videojátékos bevétele

  • Írta: zoenn
  • 2017. október 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft közzétette a 2018-as üzleti év első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyből kiderült, hogy a cég játékrészlege nagyjából ugyanolyan eredményt ért el, mint egy éve. Az Xbox One X-től várják a megváltást.

A szeptember 30-án véget ért pénzügyi negyedévben a Personal Computing szektor (ide tartozik az Xbox) 9,4 milliárd dollár bevételt ért el, ami csak 100 millióval több a tavalyi év hasonló időszakához képest. A Gaming részleg forgalma 1 százalékkal, 1,896 milliárd dollárra nőtt. A digitális eladásokból és szolgáltatásokból befolyt pénz ugyanakkor 21 százalékkal növekedett, amit az erős játékcímeknek tulajdonított a vállalat.

Ami a Microsoft teljes bevételét illeti, összességében 24,5 milliárd dolláros forgalmat bonyolított a vállalat, amely 12 százalékos pluszt jelent a tavalyi évhez képest. Üzemi eredménye 15 százalékkal, 7,7 milliárd dollárra nőtt, míg a nettó nyeresége 6,6 milliárd dollár lett, ami 16 százalékos növekedést jelent.

Az Xbox Live felhasználóinak száma is szépen gyarapodik: már 53 millióan használják a szolgáltatást, ami 15 százalékkal több 2017 hasonló időszakához képest. A Microsoft fejese, Satya Nadella szerint az előfizetéses Game Pass szolgáltatás "nagyon jó startot" vett

Az Xbox One X megjelenése miatt a cég jelentős bevételnövekedésre számít az aktuális negyedévben - meglátjuk, miként teljesít az új konzol!

125.
125.
Yanez
#123: Értheted te csajokra vagy amire akarod, de ha elhangzik a nevem, ott csak PS buzi lehet a végeredmény. :)
119.
119.
kamgecam
#116: Ennyi, köszi az értelmes hozzászólást a témához. Annyit fűznék hozzá hogy milyen jó lenne és mennyivel több jó játék lehetne ha az ms az anyagi bázisából first party stúdiokat toborozna hozna létre.Azzal csak mi játékosok nyernénk.
117.
117.
Yanez
#116: Nagyon jó, objektív meglátás! Egyetértek!
116.
116.
DON GONDOCS
Sajnos a microsoft hozott egy rossz döntést amit azóta is nyög. Persze azóta sokat javult a helyzet, de egy ilyen pofon után nehéz lesz talpra állni. Nem arról van itt szó hogy az Xbox win 10re is kiadja a játékait. Hanem hogy nagyon egy helyben toporog, nem igazán próbál valamivel kitűnni a riválisai mellett. Ahogy azt a Nintendo is megtette. Inkább továbra is ássa gödröt. Az a gond hogy a fejüket a homokba dugva igyekeznek megfelelni maguknak pedig annyira nyílvánvaló mit kellene csinálni. Mert a pénzük megvan hozzá. Toborozni kéne 5-6 stúdiót, vagy bevásárolni 4-5 nagyobb címet, amivel a prezentálni tudják konzoluk képességeit. Nem mindig foltozgatni a régit. Dejó mostmár a Classic játékok is 4k felbontást kaptak, meg néhány 360 cím is kapott némi ráncfelvarrást, de jó. De ne ez legyen már a cél. A 360 idején se volt olyan sok jó címe, de kiaknázták a konzol erősségét. (Gears Forza, Alan wake, Halo, Crackdown) Nemsok de legalább valami kiemelte. Amég nem lesz változás, csak a 4K meg nyers erő, lesz szem előtt. Nem lesz itt változás.
99.
99.
frankdelgado
Nem igaz, h nem tudtatok még 2 kommentet nyomni, h meg legyen a 100....
77.
77.
supair
#72: Igen tudom.Semmiféle háboru nem volt.A játékokról szólt minden.Es igen remélem nem is oly sokára tolom ujra Commodore 64-en.Piciben-)) .........is.
72.
72.
madSci
#63: "sajnos ahogy a pelda mutatja nem egyenesen aranyos az intelligencia szinttel...-)))"

Valóban, ezt jól bemutattad.

Én nem konzolháborúskodom, pláne nem érvelek az exkluzivitással, a szövegértés sem arányos ezek szerint az életkorral.
Mivel Zx Spectrum/C64, Pc-k generációja után X360-aztam, majd most PS4-ezek (minál pc kieggel). Oda megyek, ahol a legtöbb engem érdeklő játékot találom. Soha nem mondtam, hogy az exkluzivitás jó dolog, de a videojáték egy üzlet, és nem jótékonysági intézmény, nem szentek készítik a csodálatos gamer közösségnek, hanem üzleti vállalkozások, akik azt szeretnék, ha az ő terméküket vennéd meg, és ezért ígérnek, kínálnak sok mindent, gyakorta hazudnak, stb. Engem pl. csak a játékok érdekelnek, abból is a sztoriközpontúak. De ezek szerint te még mindig C64-en nyomulsz? Azt tudod-e, mekkora háború volt azon, hogy mi jelent meg C64-re, mi Spectrumra? Pl. a Wor sem volt Spectrumra.
71.
71.
kamgecam
#68: Sosem írtam olyat hogy szar. Azr írtam hogy bivaly de exkluziv címekkel lehetne bivalyabb.Erre nekem estetek.
69.
69.
delphijos
Szerintem ha bevezetésre kerülnek az oldalon a szmájlik, az első kettő a "Box-ra nincsenek játékok" és a "PSN egy rakás szar, még belépni sem lehet" legyen egy nyelvét öltögető ( vagy lesajnálós ) arckifejezés társaságában. Persze kell "4K 60/fps alatt játék ? Ne röhögtess" és pár "fontosabb" játék / film gyors szidalmazására alkalmas is kell. Mint "a COD egy fos", "az SW szar". És persze mindezek ezek ellenpárjai is. Sok gépeléstől megkimélné a "klubtagokat".
68.
68.
supair
#67: A kulonbseg koztunk annyi,hogy ellentetben veletek en nem probalok senkit meggyozni,hogy mekkora szar a polcon hevero doboza-))Ezzel az epito jellegu vitat le is zarom.Maradok hű olvasotok tovabbra is.-))))
67.
67.
kamgecam
#63: Ő nem személyeskedett veled. Ha valaki végigolvassa a kommenteket egyértelmű hogy ki, kik akarják a vitát leegyszerűsíteni "konzolháború" (kb egy 12 éves mond ma ilyeneket) szintjére értelmes kommunikálás helyett.
63.
63.
supair
#61: Akkor pedig szegyelnhetned magad hogy holmi exclusivitassal ervelgetsz.Azert hoztam ezeket a jatekokat fel mert aki ebben nott fel altalaban nem konzolhaboruskodik.Tevedtem.Az eletkor pedig abszolute nem ide valo......sajnos ahogy a pelda mutatja nem egyenesen aranyos az intelligencia szinttel...-)))
62.
62.
kamgecam
#56: Jó lenne ha nem ragadnád ki kontextusából a mondatot hanem az egész szöveget figyelembe vennéd, akkor látnád hogy a mondandóm lényege az hogy az ms hatalmasat szakíthatna az új X-el ha system seller címek is érkeznének rá a multiplatform címeken kívűl. Illetve mi játékosok is nyernénk ha minőségi first party studiók játékai jelennének meg. Csak ugye az ms-nek már nincsenek first party studiói, mert sajnálja rá a pénzét pedig lenne rá. Simán vezethetnék a video játék ipart és a földbe döngölhetnék a sonyt, visszatérhetne a 360 as szféra és kialakulhatna végre valami verseny az ms balfakodásai helyett. Mindig is a játékok döntöttek, konzolok esetében pedig az exkluziv system seller címek. Régen, most és a jövőben is. Lehet csűrni csavarni, ez tény. Egy komolyan vehető ember nem kezd el ezen vitatkozni, aki eléggé művelt a szubkulturákban és ismeri a video játékok, konzolok történetét az jó tudja ezt. Személyeskeső kommenteket pedig figyelmen kívűl hagyom de érdemi vitára nyitott vagyok. :)
61.
61.
madSci
#59: Aha, szóval az életkoroddal akarsz menőzni. Elmúltam egy ideje 40, és mind a három Last ninját végigtoltam Commodore64-en, a Wornál, ha a Wizard of worra gondolsz, az nekem azért nem volt egy nagy flash. De visszamehetünk a ZX Spectrumos időkbe is.;)
59.
59.
supair
#58: Mondok neked kettőt és kivancsi vagyok mond e neked vmit.....ha nem,meddő vitába nem bocsajtkozom.The Last Ninja,Wizard Of Wor. Es igen....szeretem a jo jatekokat)))))
58.
58.
madSci
#46: Érdekes, én meg azt gondolom, hogy érett, komoly gamerek szeretnek minél több jó játékkal játszani. Nem csak a COD-dal lődözni, meg a Fifával rugni a bőrt. Ezek a játékok ugyanis csak a casual/tömegigényeket elégítik ki minden platformon, de a gamer lét ezek után kezdődik.
Márpedig aki játszani szeret, és nem megrögzött platformfanboy, az a lehető legtöbb adott évbeli legjobb játékok közül minél többel játszani szeretne. Jelenleg a legtöbb ilyet egy platform birtokosaként PS4-en éred el. Az exkluzívokon túl ott van egy csomó pc/PS4-re készülő játék (Nier, Nioh, Hellblade, stb.).
Ezek szerint akkor Te nem szereted a jó játékokat?
57.
57.
#56: De nekem ne mond hogy tényleg csak azzal a pár exkluzív címmel játszik. Bár ma alkotott másik hír alatt is és kezdem elhinni, hogy ennyire szegényes a gondolkozása.
56.
56.
frankdelgado
#37: Köszönöm h felnyitottad a szememet...

"Mit ér ha nincs mellé olyan amivel játszhatsz is"

Azt hittem az xbox csak úgy van. Lehetne rajta jàtszani is, ha csinàlnànak rà jàtékokat? Mik vannak...
55.
55.
#54: Sikerült bizonyítanod az ellenkezőjét.
54.
54.
GemForge
Ps: Persona 5? Konzol szinten Nier Automata, Nioh? The last of us? Horizont ZD? Bloodborne? Uncharted+LL?
Switch: Zelda, Mario (Rabids, Odyssey, Kart)
És van pár tök jó cím Boxra is: Forza, Ori sorozat. Meg persze a visszafelé kompatibilitás is móka.
Szal van azért exkluzív psre, nem legyen senki igazságtalan. Nem vagyok 16 alatt sajna...
53.
53.
supair
#52: Az nem vagy....sajna.Mert ha az lenél betudnám annak a blődségeket amit itt gyorsan összehordtál.
52.
52.
GemForge
#20: Ps: Persona 5? Konzol szinten Nier Automata, Nioh? The last of us? Horizont ZD? Bloodborne? Uncharted+LL?
Switch: Zelda, Mario (Rabids, Odyssey, Kart)
És van pár tök jó cím Boxra is: Forza, Ori sorozat. Meg persze a visszafelé kompatibilitás is móka.
Szal van azért exkluzív psre, nem legyen senki igazságtalan. Nem vagyok 16 alatt sajna...
50.
50.
GemForge
#29: Én elő is rendeltem az Xet, de asszem nem költök rá most még sem. Írjon mindenki, amit akar, az exkluzív címek adják meg a dolog sava-borsát... Amint lesz sok jó cím, azonnal beruházok...
Amúgy az eladások csak ugyanúgy stagnálnak, mint tavaly ilyenkor a Ps-é. Mindenki kivárt a Prora. Most ugyanez van az Xre is.
49.
49.
zozo76hun
Jo pelda ide a munkatarsam, kokemeny PS-fan, de a normalis fajtabol. Erdekli hogy mi a helyzet XBOX-on, szeretne azt is, es sosem fikaz. Egyszer nem hallom tole hogy istenitene a sony exeket, de elo rendelte joval korabban az uj COD, uj Wolfeistein-t, hianyolja a CUPHEAD-et (!), nem vette meg a No Man's Sky-t. Szoval egy normalis, atlag konzol gamer, aki jatszani szeret nem fikazni AZT AMI NINCS NEKI!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...