A PUBG miatt bukott a LawBreakers?

Egyértelmű melléfogásként könyvelhetjük el Cliff Bleszinski tavaly megjelent hero shooterét, a LawBreakerst. A kiadó szerint azért nem fogyott jól a játék, mert egy időben jelent meg a PlayerUnknown's Battlegroundsszal.

Hiába volt remekül összerakott multis shooter a LawBreakers, a játékosokat nem nagyon vonzotta. A Boss Key pedig mindent megtett annak érdekében, hogy életet leheljen a szerverekbe, számos ingyenes hétvégével és árcsökkentéssel csábítva a vásárlókat.

A címet kiadó Nexon a legfrissebb helyzetjelentésében a PlayerUnknown's Battlegroundsot okolja a játék gyér fogadtatásáért. Ami a harmadik negyedév pénzügyi eredményét illeti, jóval a várakozások alatt teljesített a vállalat Észak-Amerikában, mivel nem hozta a számokat a LawBreakers.

CliffyB FPS-e augusztusban jelent meg PC-re és PlayStation 4-re, jó pár hónappal azután, hogy a PUBG korai hozzáférésű változata elstartolt. A Nexon mégis úgy gondolja, hogy a kiadási ablakot szerencsétlenül választották ki, hiszen a PlayerUnknown's Battlegrounds elvonta a figyelmet a játékukról.

És ez még nem minden! A játék atyja, Cliff Bleszinski egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a szeptemberben megjelent Destiny 2 is negatívan befolyásolta a LawBreakers teljesítményét.

Nem tudni pontosan, hogy mennyi pénztől esett el a Nexon a játék miatt, annyi biztos, hogy a cég vesztesége összesen 32 millió dollár lett az elmúlt negyedévben.

A Boss Key egyébként fontolgatja, hogy Xbox One-ra és Switch-re is elhozza a LawBreakerst.

16 komment - szólj hozzá!