Hol tart az Uncharted- és a The Last of Us-film?

Tegnap a Las Vegas-i DICE Summit nevű rendezvényen a Naughty Dog direktora, Neil Druckmann keynote-ot tartott a 10 Cloverfield Lane rendezőjével, Dan Trachtenberggel közösen. Szóba kerültek a filmadaptációk is.

Nehezen haladnak az Uncharted és a The Last of Us filmadaptációi. A DICE Summit nevű rendezvényen kerekasztal-beszélgetést tartott a Naughty Dog kreatív vezetője, Neil Druckmann és a 10 Cloverfield Lane-nel berobbant rendező, Dan Trachtenberg.

Druckmann szerint a fejlesztő már túl van néhány megbeszélésben Shawn Levy (Stranger Things, Night at the Museum) rendezővel, aki megérti a Naughty Dog vízióját. Az Uncharted-filmhez évek óta egyre közelebb leszünk. Annyi biztos, hogy nem a játékok sztoriját dolgozzák fel a vásznon, hiszen azokat a történeteket már filmszerűen elmesélték nekünk.

A legutóbbi Pókember-mozi főszereplője, Tom Holland már megerősítette, hogy ő játssza majd a fiatal Nathan Drake-et. Az előzménymozi a kalandor fiatal éveire koncentrál, és nem lesz köze a négy játékhoz. A forgatókönyvet a The Grey rendezője, Joe Carnahan vetette papírra.

Ugyanakkor Druckmann megjegyezte, hogy ő és jó néhány rajongó furának érezheti a filmeket a különböző főszereplők miatt. Sokak számára Nolan North az igazi Nathan Drake, Ashley Johnson Ellie és Troy Baker Joel.

Példaként Trachtenberg a Fargo-sorozatot hozta fel követendő példaként. A világ ugyanaz, csupán új karaktereket és helyzeteket mutatnak be. Ezt hívják ugye világépítésnek.

Végül a stúdió munkatársa elhintett pár dolgot a The Last of Us-filmről is. Egy ideig Druckmann olyan forgatókönyvön dolgozott, amely az első játék közvetlen adaptációja volt, de nem tetszett neki a végeredmény. Erről végül letett, így más irányba mehet el a mozi. Reméljük, lesz belőle valami, hiszen a posztapokaliptikus világban rengeteg drámai sztori van még.

Ugyanebben a beszélgetésben hintette el Druckmann, hogy nem biztos, hogy a jövőben marad a külső nézetes akciójátékoknál a Naughty Dog. A stúdió nyitott perspektívaváltásra.

14 komment - szólj hozzá!