Sea of Thieves - furcsaságok PC-n

  • Írta: sirdani
  • 2018. március 29.
  • Hír
Link másolása
A Digital Foundry átvizsgálta a játék Windows 10-es verzióját, és számos érdekes tulajdonságra derítettek fényt. Ezek legtöbbje a PC-s tábort több ponton is negatívan érinti, mind grafikai beállítások, mind teljesítmény szempontjából.

Ahogyan a Digital Foundry legújabb, Sea of Thievesszel kapcsolatos videójából kiderül, hiába teljesít a játék remekül, a játékosok boldogsága nem lehet felhőtlen. A program PC-n kizárólag a Microsoft Store-on keresztül érhető el, melynek köszönhetően a játékon belüli grafikai beállítások személyre szabása rendkívül limitált, akárcsak a felbontás és a nyelv kiválasztásának lehetősége.

A problémák forrása a játék és a Microsoft Store kapcsolatához vezethetők vissza; a platform túl sok változót próbál átvenni a Windows-rendszerünkben alkalmazott beállításokból, melyeket nem enged később az alkalmazásokon belül külön-külön megváltoztatni. Így azonban olyan értelmetlen megkötésekkel találjuk szembe magunkat, mint hogy a játékon belüli nyelvként csak az operációs rendszerben használt nyelv választható, valamint a felbontási beállítások kapcsán a lehetőségeket a program az asztali beállításokból emeli át, kevés változtatási lehetőséget hagyva.

A Microsoft Store-os alkalmazásokhoz hasonlóan nem rendelkezik a játék exclusive fullscreen opcióval sem, így, ha bármilyen felugró ablakos üzenetet kapunk a Windowsban, legyen az akár egy e-mail vagy Steam-értesítés, a játék komoly anomáliákat produkálhat, többek közt a másodpercenkénti képkockaszám drasztikus csökkenését.

Ezek a kellemetlen jelenségek azért is rendkívül furcsák, mert más platformok esetében, legyen az akár a Steam, az Origin, a uPlay, vagy a GOG, nem találkoztak vele a felhasználók. Ha mégis, akkor az inkább alkalmazásfüggő probléma.

A kiadó sokat hangoztatta a Sea of Thieves tervezése kapcsán, hogy elsődleges szempontként kezelték a program megfelelő sebességgel futtatásának lehetőségét a gyengébb teljesítményű számítógépeken is. Ezt a Digital Foundry ugyan saját méréseivel alátámasztotta, azonban a grafikus beállítások kapcsán megjegyezték, hogy a „rare” beállítási szint feletti „legendary” és „mythic” opciókat nem egészen javasolt bekapcsolni, mivel sokkalta nagyobb terhelést rónak a számítógépre, mint amennyit javítanak a látványon.

Ennek ellenére a tenger hullámzása, a napszakok és az időjárás dinamikus változása igazán remekül fest, és ami ugyanilyen fontos, megfelelően is fut a legtöbb számítógépen. Ugyanakkor nincs lehetőség kategóriákkal szebb grafikai beállítások kiválasztására a konzolos verzióhoz képest, az egyetlen érdemi különbség csupán a felbontás és a képkockaszám személyre szabhatósága.

28.
28.
kamgecam
#24: Hiba az volt nem is tagadtam, amít javítottak. Te azt írtad elszállt a konzol ergó tönkrement. Ez viszont nem igaz. Ezért akadtam ki.
27.
27.
kamgecam
#26: Valld be hiányzott cuncimókus?! ;)
26.
26.
logic5
Kb egy hónapig nem volt gépem, de látom, itt semmi nem változott.. Szánalom..
25.
25.
Stranger
#24: Jaj de hülyeséget csináltam. Elvakult ősfanboy (és marketing agymosott) vitába már nem akartam rég beleszállni. A moderátoroknak megköszönném ha törölnék a hozzászólásaimat a többiekével együtt.
24.
24.
Stranger
#23: Én csak Unravel miatt trollkodtam egy kicsit, ennyit talán megengedhetek. Bezzeg te lökheted itt ezerszer az unalmas konzol fanboy dumáid.
Igen, száz ezres felhasználó több 10 millióból semmi, annyi embernek simán volt hibája, hisz fix platform, fix hibákkal. Nem nagy dolog, csak valahogy PC-n a hasonló szintű problémák 100x reflektorfényt kapnak.

Az a baj, hogy te (is) hozod a szokásos elfogult dumád, csendesen becsempészve. Az a baj, hogy az elavult PC-s platform egy csomó mindenben több lehetőséget kínál mint a konzol, akkor a konzol mi, ha még egy elavult platform szintjét sem üti meg mindenben. És nem a szokásos unalmas grafikai szövegekre gondolok, hanem játékfelhozatal, játékműfajok, rajongói pályák, játékoknyitottság, modok lehetőségek.
Nagyon jó az XO is, de nekem a csodafejlődött XO X nem éri meg, mert le kell mondanom műfajokról, címekről, lehetőségekről, amit ott nem kapok meg.
23.
23.
kamgecam
#21: Elszállt mi? Szinte rögtön orvosolták a problémát és mindenki vígan játszik azóta az 5.5-ös mega-frissitésel, ami egyébként egy csomó hasznos funkciót hozott.
Nevetséges amit művelsz, ez már nem trollkodás hanem össze-vissza hazudozás.(százezreknek végérvényesen elszállt a ps-e mi? persze...) Ha ennyire nem csíped a konzolokat hogy mindenfélét kitalálsz akkor miért vagy itt, egy konzolos oldalon, szinte egyedül...? Menjél pc gurura, itt csak agybajt fogsz kapni hogy nem a drágalátos elavult pécédet dicsőítik, amire egyre kevésbé tudnak normálisan optimalizálni. Én az asztalt rágnám helyetted kínomban hogy mostanában is pl. mennyi GOW cikk jön. idegesítené a csőrömet a hájp is meg a tudat hogy tényleg kurva nagy gém lesz amivel pécén nem lehet játszani. :(
Vagy az Xbox One X ami közel hozza azt amit egy gamer pécé tud. Hiába fikázza a pc közösség attól még a legjobb alternatíva a pécé helyett az X. Az is az előnye hogy jobb az optimalizáció, ha meg jönnek majd rá a belső fejlesztők játékai vagy a csak X-re optimalizált játékok, még többen váltani fognak. Ez van öreg, fejlődj a korral.
21.
21.
Stranger
#18: Ez már csak trollkodás volt részemről. Csak fura amikor hasonló szintű PC-s dolgok állandóan ki vannak emelve... komolyan mint vmi rossz politikai oldal.
Pl. arról sem volt szó, hogy a legújabb playstation 5.5-ös frissítés száz ezreknél okozott hibát, sokaknál fekete képernyővel elszállt az egész konzol.
20.
20.
zozo76hun
#17: lehet hogy a "csoro xboxsokok" joval kevesebbet szopnak mint te a pc-vel...
18.
18.
PaprikaJancsi
#17: Fél napig nem működött. Hű Ha!
11.
11.
zozo76hun
#9: ezert vettem az xox melle ps4pro-t.
7.
7.
crytek
Ismételten megvillant a fantasztikus pcs store
5.
5.
mestermagyar
#3: Akkor nem szóltam. Csak emlékszem hogy amikor még Windowst használtam (ebbe a 10 is beletartozik) akkor sok játéknál esélytelen volt anélkül váltani hogy ne akadt volna le a gép hosszú másodpercekre.
4.
4.
PaprikaJancsi
#3: *internet helyett böngésző akart az lenni xD
3.
3.
PaprikaJancsi
#1: Sokszor lépek át Xbox appba, internetre úgy, hogy közben fut a játék és nincs semmi probléma.
2.
2.
PaprikaJancsi
Teljesen jól fut, Rare/Common beállítás Geforce 960 2GB + Intel i5 6400
1.
1.
mestermagyar
"ha bármilyen felugró ablakos üzenetet kapunk a Windowsban, legyen az akár egy e-mail vagy Steam-értesítés, a játék komoly anomáliákat produkálhat."

Én játék alatt is folyton böngészek, tényleg nincs megoldva a Windowson máig az hogy ne fossa össze magát a rendszer ha fullképernyős címről át akarok váltani egy másik programra?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...