1,6 millió dollárra perelték a Pokémon GO fejlesztőit

  • Írta: szlav
  • 2018. április 2.
  • Biznisz
Link másolása
A tavaly nyáron megrendezett GO Fest elég csúnyán el lett baltázva. A Niantic most több mint másfél millió dollár kárpótlást kénytelen fizetni az elégedetlen látogatóknak.

A Pokémon GO-ért felelős Niantic tavaly nyáron Chicagóban rendezte meg a GO Festet. Az esemény azonban csúnyán félresiklott, a céget pedig több mint másfél millió dolláros kárpótlás kifizetésére perelték. 

A fesztivál önmagában nagyon népszerű volt, hatalmas siker lehetett volna, hiszen a 25 dolláros belépőjegyeket pillanatok alatt elkapkodták. Olyan kevésbé legitim viszonteladók is akadtak, akik 400 dolláros ár körül adták tovább a hamar elkelt jegyek némelyikét. Látogatóból sem volt hiány, hiszen nagyjából 20 ezer ember tette tiszteletét a rendezvényen.

A fesztivál szervezői nem voltak felkészülve az efféle érdeklődésre. Hiába utaztak sokan az ország másik szegletéből Chicagóba, ugyanis az esemény alatt a játék teljes mértékben használhatatlan volt, az ott lévők szerint folyamatosan összeomlott az applikáció és a Niantic szervereire sem tudtak felcsatlakozni. Ennek nyilván nem örültek azok, akik csak ezért foglaltak hotelszobát maguknak a környéken.

Az 1,575 millió dolláros jóvátétel mellett a vállalat felajánlotta, hogy visszafizeti a jegyek teljes árát, valamint minden résztvevőnek 100 dollár értékű játékbéli valuta és néhány legendás Pokémon üti a markát. Összességében tehát kiegyezhetünk abban, hogy a Niantic igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy elégedettek legyenek a korábban cserbenhagyott játékosok.

Valószínűleg nem vágta földhöz a céget a per elvesztése, hiszen a becslések szerint 2016-ban 950 millió, 2017-ben pedig 890 millió dollár bevételt hozott a Pokémon GO.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...