A legjobban fogyó PS4-exkluzív lett a God of War

Kratos skandináv kalandja nem csak kritikailag sikeres. A Sony bejelentette, hogy a God of War minden idők legjobban fogyó PlayStation 4-exkluzív címe lett, az első három nap eladásait figyelembe véve, még az Uncharted 4-et is lenyomta.

Egy PS4-exkluzív cím sem fogyott eddig úgy időarányosan, mint a God of War az első három napon. A Sony szerint a megjelenést követően, azaz április 20-22. között 3,1 millió példány talált gazdára Kratos és Atreus kalandjából.

A SIE Santa Monica illetékese, Shannon Studstill a hivatalos PlayStation Blogon köszönte meg a rajongók millióinak támogatását. Mint mondta, ez valóban inspiráló számukra, emiatt kényszerítik magukat a fejlesztők nap, mint nap arra, hogy túlszárnyalják a játék határait.

A God of War első számai nemcsak önmagukban nagyszerűek, de a Sony más belső fejlesztésű játékaival összevetve is rekordnak számítanak. Az Uncharted 4: A Thief's End volt az eddigi csúcstartó: Nathan Drake utolsó utazásából 2,7 millió kópia fogyott, de ehhez hét nap kellett. A korábbi ezüstérmes a Horizon: Zero Dawn volt 2,6 millióval, ám ehhez is két hét kellett.

Szerencsére a God of War támogatása nem áll le. Folyamatosan jönnek majd a hibajavítások, hamarosan választhatjuk a klasszikus irányítási sémát is, és érkezik a már beharangozott fotómód is.

39 komment - szólj hozzá!