Ancestors Legacy - rengeteg tartalom jön még

  • Írta: Shifty
  • 2018. június 25.
  • Hír
Link másolása
Egy hónappal ezelőtt jelent meg az Ancestors Legacy, aminek alkalmából a fejlesztők felvázolták terveiket a játék jövőbeli kiegészítéséről és tartalmairól. Ezek alapján kijelenthető, hosszútávon tervez a játékkal Tomasz Gop és csapata.

A várható újdonságokat egy fejlesztői videóban mutatta be Tomasz Gop, de a csapattól emellett érkezett egy akciódús új előzetes is, amely bemutatja a négy jelenleg elérhető frakciót, az egyedi egységeiket, valamint a játék főbb lehetőségeit. A teljes mértékben in-game jelenetekből összevágott videó tökéletesen bemutatja az Ancestors Legacy hangulatát, brutális ütközeteit és a valós történelmi események ihlette körítését.

Emellett megérkezett a játék ingyenes demója, amivel bárki megtapasztalhatja a kampány izgalmait vásárlás előtt. Ugyan a játék többjátékos bétája hosszú ideig elérhető volt a játékosok számára, mostanáig nem volt lehetőség kipróbálni a játék egyjátékos módját. Az Ancestors Steam-adatlapjáról letölthető demóban a szláv kampány első küldetésében tehetik próbára magukat a játékosok Mieszko herceg vezetésével, aki a szláv törzsek egyesítésével egy erős keresztény nemzet felépítésén munkálkodik. A nagy térképpel és a feladat teljesítésének számos megközelítésével a demó remek módja annak, hogy megismerkedj az Ancestors Legacy világával.

Az Ancestors Legacy fontos elemei a zenék, amelyek nagyban hozzájárulnak a megfelelő hangulat megteremtéséhez, legyen szó egy előzetesről, a főmenüről, az átvezetőkről, vagy a konkrét játékmenetről. "Rendkívül büszkék vagyunk a játék Adam Skorupa és Krzysztof Wierzynkiewicz szerezte zenéire, így szeretnénk megosztani a közösséggel kilencet az összesen 35 számból, melyet maguk a zeneszerzők választottak ki" - mondták a készítők. Ezeket fent hallgathatjátok.

A dedikált szervereket várják a legjobban a játékosok a fejlesztők szerint, ezt a kérésüket július végén teljesítik. Ezzel nem csupán a többjátékos címek egyik legrobosztusabb megoldását fogják kínálni, de idővel további lehetőségekkel is bővítik majd a közösségi meccseket. A rangok és az eredménytábla erre a leglátványosabb példák. Ez az Elo besorolási rendszeren alapuló megoldás segít egy kompetitív környezet megteremtésében, ahol a játékosok javíthatják és összemérhetik képességeiket másokkal. A Spectator mód lesz az új funkciók egyike az első hivatalos bajnokságra készülve, míg a Party móddal a játékosok privát meccseket rendezhetnek majd barátaikkal és zárt csapatokkal. Emellett a sokat emlegetett Hero egységek is opcionálisak lesznek a többjátékos környezetben. Akár a kampányban, így itt is minden meccs kezdetétől elérhetőek lesznek, azonban haláluk nem eredményez automatikus vereséget, így használatuk abszolút opcionális.

A dedikált szerverek indulásának alkalmából 2018. július 21-22. között kerül megrendezésre az Ancestors Legacy első hivatalos többjátékos bajnoksága. A profi módon megszervezett, lebonyolított és a The Overpowered Noobs által kommentált bajnokság remek lehetőség képességeid fejlesztésére és összemérésére más RTS-játékosokkal, valamint a bajnokság mellett az Ancestors Legacy partnerei által felajánlott értékes díjak megnyerésére. A bajnokságra való jelentkezés és bővebb részletek 2018. június 27-től várhatók.

Az Ancestors Legacy beígért további ingyenes kampányaival újabb történetekben merülhetsz majd el a szlávok és germánok oldalán. A második szláv kampány főszereplője a Mieszko dinasztia, azon belül is Mieszko fia, az apja által egyesített szláv törzsek, avagy Lengyelország első királya lesz. Ezzel szemben a germán kampány egy teljesen más irányba viszi el a játékosokat, akik egy a Jeruzsálemi Királyságból származó és a balti térségben tevékenykedő kereszteslovagokon, a Német Lovagrenden alapuló történet részesei lehetnek. A felsorolt ingyenes frissítések után egy teljesen új frakcióként fog bemutatkozni az Ancestors Legacy fizetős kiegészítőjeként, de erről később várhatóak további részletek.

A fent említett tartalmak persze nem fedik az összes tervezett bővítést, így a rajongók igényeit kielégítve a fejlesztők további újdonságokkal is készülnek a jövőben, tovább színesítve az Ancestors Legacy kínálatát – ezek között szerepel például a taktikai szünet opció és a modtámogatás is.

Az Ancestors Legacy PC-re jelent meg, a hivatalos zenei lemezt (zeneszerzők: Adam Skorupa és Krzysztof Wierzynkiewicz), egy kézikönyvet és egy 48 oldalas művészeti albumot tartalmazó igényes, díszdobozos kiadásban.

6.
6.
#5: Remélem igazad van, mert jó lenne már egy normális RTS. Sajnos Aoe IV-nél cirkusz van, nem tudom mi lesz belőle. Cossacks 3 meg nem az igazi.
5.
5.
kastorhun
#4: Van elég nemzet egy folytatáshoz, mivel ebbe a játékmenetbe én rengeteg potenciált látok.
4.
4.
#3: Egy kis kelta zenével, 7-8 nemzettel, el tudnék képzelni több óra játékot. D
3.
3.
kastorhun
Ez az utóbbi évek egyik legjobb RTS játéka.
Remélem hogy egy esetleges folytatásnál több nemzetet megcsinálnak, de én egy Gyűrűk Ura RTS-t is szívesen rájuk bíznék.
1.
1.
Hát nem néz ki rosszul, lehetne benne 7-8 nemzetet. De gondolom, nem olyan játék lesz, mint az Age of Empires 2 volt. Kicsit emlékeztet a Saga Rage Of The Vikings játékra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...