CS:GO - búcsúzik a ládáktól Belgium és Hollandia

Az utóbbi hónapokban rendkívüli változásokon esett át néhány országban a videojáték-ipar törvényi szabályozása, melynek keretén belül a loot boxok is szerencsejátéknak számítanak. A kiadók lépéskényszerbe kerültek.

Furcsa patch érkezett a Counter-Strike: Global Offensive-hez; Hollandiában az előző hónapban kikapcsolt Steam Market-kereskedési funkciók újból elérhetőek lettek, ám a helyi játékosok nem nyithatnak ki több loot boxot.

A szabályozás hátterében az áll, hogy Netherlands Gaming Authority a múlt hónapban úgy döntött, hogy a játék loot boxai megsértik az ország szerencsejátékkal kapcsolatos törvényeit, így a Valve június 20-i dátummal változtatni kényszerült a világ egyik legnépszerűbb akciójátékának jutalmazási szabályain. Belgiumban is hasonló folyamatok zajlottak, ahol kifejezetten a CS:GO, az Overwatch és a FIFA 18 loot boxait sérelmezték.

A szabályozások végeredményeként a mai naptól mindkét országban elérhető a játék Steam Market felülete, ahol a kereskedelem tovább folytatódhat. A belga és holland játékosok azonban jelenleg nem nyithatnak ki egyetlen loot boxot sem, mivel az ilyen jellegű, szerencsén alapuló jutalmazási rendszer továbbra is sérti a szerencsejáték helyi szabályozását.

A jelenlegi megoldása a Valve-nak nyilván nehezen emészthető a CS:GO-fanoknak, akik számára a ládák nyitása szervesen kapcsolódott a játékélményhez, ám ezzel a kiadó egyelőre sikeresen le tudta zárni az üggyel kapcsolatos jogi problémáit.

A CS:GO legutóbbi frissítése egyébként más változásokat is hozott, melyeket az alábbi linken lehet elérni részletekbe menően.

9 komment - szólj hozzá!