HWSW: Huawei Mate 20 Pro teszt

  • Írta: Shifty
  • 2018. november 13.
  • Hardver
Link másolása
Társoldalunk, a HWSW alaposan górcső alá vette az idei esztendő egyik legjobb telefonját, a Huawei egyik új zászlóshajóját. Nagyot hajrázott a kínai gyártó az ünnepek előtt - persze az árcédulát sem fogta vissza.

Nem is lehetett volna időszerűbb a Mate-széria dizájnjának felrázása: a Huawei a hardver megszokott frissítése mellett őszi csúcsmodelljeinek átrajzolásával és persze új képességeivel az okostelefon-piac idén újra elcsendesedni látszó állóvizébe csapott bele, ezzel minden bizonnyal alaposan megizzasztva a fő versenytársakat, mint az Apple és a Samsung - mindkét óriás kapott ugyanis bőven kritikát az idei év során, amiért csúcsmodelljeik mindössze inkrementális újításokat hoztak a tavalyi zászlóvivőkhöz képest, ez pedig a koreai óriásnál az eladásokban is megmutatkozott.

A Huawei most vonzó alternatívát kínál az újdonságokra éhes vásárlóknak: a Mate 20 Pro átszabott külsejére a széria eddig megszokott vonalai után sokan felkapták a fejüket - még ha a formaterv nem is hozott egyöntetűen pozitív fogadtatást. A cég ugyanis néhol érezhetően samsungosra vette a figurát: az elnyújtott kijelző oldalait meghajlította, sarkait lekerekítette, az eltűnő oldalsó kávák mellett pedig az alsó peremet is minimálisra zsugorította - a panel tetejére tekintve azonban egyértelmű a különbség, ugyanis a cég akárcsak az idei másik csúcstelefonja, a P20 Pro esetében, itt is a notch, azaz a kijelzőbevágás mellett döntött.

Érdekel a teljes teszt? Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...