Epic Games Store-ra vált a Ubisoft

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 9.
  • Biznisz
Link másolása
Kezd élesedni a harc a piacvezető Steam és az újonnan feltörekvő Epic Games Store közt. Az Epicnek a kisebb indie címek elcsalogatásával eddig sem volt komoly gondja, ám a The Division 2 már érzékenyen érintheti a Valve-ot.

„A célunk, hogy a leginkább kiadóbarát platformot biztosítsuk a vásárlókhoz való közvetlen hozzáféréssel és a 88 százalékos bevételelosztással, lehetőséget teremtve a készítőknek, hogy egyre nagyobb befektetéssel készíthessenek nagyszerű játékokat” - nyilatkozta Tim Sweeney, az Epic ügyvezető igazgatója és alapítója.

A Valve 30 százalékos sarcához mérten az Epic 12 százalékos jutaléka az eladások után meglehetősen baráti, ami miatt már az AAA-kategóriás kiadóknak is elgondolkodtató lehet a váltás. Nos, a Ubisoft el is gondolkodott rajta, és a GamesIndustry értesülései szerint döntött is; bizonyos címek esetében - közülük is elsőként a The Division 2-vel - maguk mögött hagyják a Steamet, és kizárólag az Epic Games Store-ban és a Ubisoft saját platformján fogják őket árusítani PC-n.

A váltással kapcsolatban a Ubisoft alelnöke, Chris Early elmondta, hogy „az Epicet bízzuk meg azzal, hogy rajongóink számára zökkenőmentes utazást nyújtsanak az előrendeléstől és a béta elindításától kezdve egészen a megjelenésig… Az Epic ugyanis továbbra is képes felkavarni a videojáték-ipar állóvizét, melyre a jelenlegi disztribúciós modellje a legújabb példa, ami valami olyasmi, amit a Ubisoft is támogatni szeretne.”

A váltás a konzolos platformokon történt előrendeléseket természetesen nem érinti, az újítás kizárólag a PC-s játékosokra lesz hatással. Ami pedig a jövőt illeti, a Steamnek kétségtelenül elő kell rukkolni valamilyen válaszlépéssel, hiszen hosszútávon erősen megkérdőjelezhető a jelenlegi modelljük zavartalan működése. Addig viszont nincs más dolgunk, mint reménykedni benne, hogy a kiadók mellett a játékosokat is pozitívan fogják érinteni az esetleges változások.

47.
47.
crytek
#45: Ezért jó a "bérlés" EA Access, Game Pass pl.. MS game pass 3 hónapja fut havi 200ftért..ennél jobb ár nem kell. Többet nekem nem érnek ezek :)
42.
42.
GAMEROD
Akkora sikerszéria lenne a Division? Megjelenése után egy hónappal már írmagjáról se lehetett hallani.
39.
39.
hege
„az Epicet bízzuk meg azzal, hogy rajongóink számára zökkenőmentes utazást nyújtsanak az előrendeléstől és a béta elindításától kezdve egészen a megjelenésig… Az Epic ugyanis továbbra is képes felkavarni a videojáték-ipar állóvizét, melyre a jelenlegi disztribúciós modellje a legújabb példa, ami valami olyasmi, amit a Ubisoft is támogatni szeretne.”

Nem kell annyit perkálni így dobbantunk!
33.
33.
colors
30.
30.
Redeye
#2: Én preferálom a steam felületét. Igen hasznosnak találom, hogy egy adott játékról rengeteg információt kapok, illetve számomra a játékosok által írt review-k hasznosabbak, mint egy fizetett oldal írása. (persze a felhasználók közül, azok véleménye ér többet akik érezhetően játszottak is nem pedig 0-2 óra gameplay után odabüfögik, szar/jó)
27.
27.
Chrysh
De most tényleg olyan nagy probléma az Epic Storeból indítani egy játékot Steam vagy UPlay helyett?
22.
22.
crytek
#21: Garantáltan nem lesz árcsökkenés. Mire föl lenne? Most is azért epic store mert mert a 60$-ból a 12% joval több mint a 60ból 30 vagy 2x (nem tudom a valve hova modosította)
Az is erős tévhit ha nem lesz már dobozos csak only digit akkor is olcsóbb lesz. Nem lesz. Ezek a profitra mennek nem másra.
21.
21.
Raptor X
Konzolosként kb. pont lesz@rom, a játékok többségét a store-ban veszem akciósan, vagy pld. Div2 48 euró volt CDKeys-en.

Amúgy ez szerintem árcsökkenést fog hozni, ami nem baj, szerintem nem normális dolog, hogy 20+ ezer ft egy új cím.
19.
19.
Pontosan az van, amit az 1-es kommentben leírtak. Szóval a kiadóknak jó lehet, de az usernek nem feltétlenül. Nagyon sok funkciója van a Steam-nek, ami már mondhatni alap lett az ember életében. A fórumok, felhő mentések, screenshot-ok feltöltése, stb, stb, stb.... És ez mind hiányzik az Epic Launcher-ből. És ha a kiadók nem is, de a felhasználók továbbra is igénylik ezeket - és miért ne tennék - akkor ezeket mind bele kellene integrálni az Epic platformjába is.

Akkor pedig megnézném, hogyan hozzák ezt tető alá 12%-ért. Nekem nem is azzal van itt bajom, hogy ezer launchert fel kell tenni. Így is fent van a Steam, Origin, Uplay, GoG és a Blizzard-os is... szóval tőlem elfér az Epic-es is. De ha én veszek egy játékot, akkor mindenképpen törekedek rá, hogy Steam-es legyen, amennyiben ez lehetséges. Mert ott van több száz játékom, mentésem, screenshot-om, barátlistám, fórumok és minden olyan dolog, amit alapból elvárok. Minél több játék jelenne meg csak az Epic boltjában, annál több ember kavarodna oda és követelné, hogy legyen meg minden, ami a Steam-en, azt meg sem gyorsan, sem olcsón nem lehet kivitelezni.
15.
15.
markoci555
pont le*****om, ingyen napokon vittem ki az elsőt is, pénzt nem adtam volna érte az biztos, vagy jó nagy leárazás kellett volna hozzá
majd ha ott azt mondják ingyé van vigyétek (nem csak pár napig hanem örökre mint destiny 2-t), akkor már lehet megfontolom hogy kipróbálom azt az epic storet
12.
12.
hát azért a Steamet lenyomni, egy jól működő, kiforrott rendszert...sok sikert.
nagyon fapad az Epic ahhoz hogy ezt behúzza.
7.
7.
Back2U
6.
6.
crytek
#4: Uplay cucc uplayes volt eddig is... nem kell más hozzá... csak a sok buta ember hiszi azt hogy only steam létezik...steam-es ubi cucchoz is kell uplay ami nem kőkorszaki játék. Szóval nem értem a neten emiatt terjengő világfájdalmat..
5.
5.
Stranger
#3: Jaj hagyjuk már ezt. Jobb szolgáltatásokat támogat a steam, de egy epic launcher már csak azért sem eszik lófaszt sem, mert egy minimalista kliens.

Egyébként vicces, hogy ingyen platformokon megy a vita, máshol meg szolgáltatásos felhő gémingben látják a közeli jövőt. lol
4.
4.
zsocc-nrg
Jól van akkor kenjék a hajukra! Fasz ki van már hogy PC-n is csak a konzolosdi megy. Epic-ex, Origin-ex, Win10-ex rakjanak csak mindent a 600milliomodik fostalicska app mögé, szabdalják csak szét a PC-platformot is :@
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...