Már játszható a Risk of Rain folytatása

A PAX East apropóján meglepetésrajtolt a Risk of Rain folytatása. Egyelőre csak a korai hozzáférésű verzió érhető el a Steamen, de már az is sok tartalmat kínál a rajongóknak.

A Risk of Rain még 2013-ban mutatkozott be, és nagyon jó fogadtatásra talált: egy kooperatív módban nyúzható roguelike akció-platformert tisztelhettünk benne, amiben az állig felfegyverzett játékosoknak egy idegen bolygón kellett túlélniük, miközben egyre keményebb ellenfelek támadtak rájuk, egyre intenzívebb tempóban.

Most megérkezett a Steamre a Risk of Rain 2 korai hozzáférésű változata, ami abban különbözik elsősorban az elődjétől, hogy az oldalnézetet egy 3D-s világra cserélték a Hopoo Games srácai. A Risk of Rain 2-t egyedül vagy négyfős kooperatív módban is játszhatjuk, és a roguelike műfajnak megfelelően véletlenszerűen generált pályákat kapunk, ahol minden egyes alkalommal más az ellenfelek, a bossok és a felvehető felszerelések elhelyezése.

A fejlesztők szerint a Risk of Rain 2 alapmechanikája elkészült, és a multiplayer is készen áll, így az Early Access-verzió elsősorban tartalomban különbözik a végleges változattól: a játékban 75 felszerelés, hat kaszt és hat boss várja a játékosok egyelőre, később viszont 10 karaktert, 10 helyszínt, 12 bosst és több mint 100 felszerelést kapunk majd. Fontos különbség továbbá, hogy a korai verzió 18 eurót kóstál, a várhatóan egy éven belül megjelenő 1.0-s kiadás viszont drágább lesz.

4 komment - szólj hozzá!