Stadia - a héten kiderülnek a fontosabb részletek

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 4.
  • Rendezvény
Link másolása
A Google nem várja meg, hogy az E3 nagyobb bejelentései elvegyék a relfektorfényt az idei GDC-n bemutatott játékstreaming platformjáról, így most csütörtökön egy livestream keretein belül minden fontosabb részletről lerántják a leplet.

Nem mindenki a hivatalosan jövő héten kezdődő E3-ra időzíti a bejelentéseit, hiszen a sok-sok leleplezés között még a legnagyobb hírértékkel bíró hírek is könnyen elsikkadnak. Tudja ezt a Google is, ezért a keresőóriás úgy döntött, hogy a Los Angeles-i expót beelőzve jelenti be az idei Game Developers Conference-en bemutatott játékstreaming platformjának legújabb és legfontosabb részleteit.

A technikai halandzsa után ugyanis leginkább az érdekli a játékosokat, hogy milyen árszabással indul el a szolgáltatás, illetve pontosan milyen kínálattal vág neki a kalandnak a Stadia. A csütörtöki livestream keretein belül többek között ezekre is választ kapunk, ahogy arra is, mikor indul el a szolgáltatás.

A Stadia Connect hazai idő szerint csütörtökön este 6 órakor kezdődik. A közvetítést ezen a linken tudjátok majd követni.

75.
75.
delphijos
#70: Természetesen nálunk is vannak fehér foltok, meg gondok, de ahogy Ooorky is írta nemhogy az USA-ban, de még UK-ban is sokkal siralmasabb a helyzet. Hidd el, legalább ebben tényleg nincs okunk nagyon panaszkodni.
73.
73.
godach
#72: Mobilon nem hozza be az üzeneteket csak bugosan.
Fél éve talán, tönkrement a modem amit adtak. Kerestem a számukat az oldalon és akkor láttam, hogy hálózat építés volt.
Addig 30mb/s volt.
Most a legkisebb 50. Ez alatt nem is tudok köttetni.
50,100,250, 500,1gb és 2 a max.
Most az 1gb-ért fizetek 5200-at úgy hogy ingyen ajándékba adják hozzá a moziklubot.
De am az 1gb-ot sem lehet kihasználni.
Steam down 70mb kB. Storeból is ennyivel jön.
Uplay az olyan 150mb míg a Liveról és originről 200-250 a max.
72.
72.
Ra1D3n
#71: Pm ment. Nem akarok itt OFF-olni.
71.
71.
godach
#69: Sáránd.
De, hogy a következő kört is lefussam, ahol bizonyítani kell :D

http://imgur.com/qGQI3oS
70.
70.
crytek
#68: Focizom így szoktam utazgatni.. Esztergomtól ahogy megyünk tatabánya felé pl a kacskaringos "hegyi" részen héreg ...stb részeken előtt mintha mordorba lenne az ember. De mondom elég sok falú van ahol nehézkesen lehet mobilnetezni pedig 10 km-re több ezres nagy városok vannak csúcs szuper 4G-vel..
69.
69.
Ra1D3n
#65: Faluhelyen gigás net? Szabad tudni hol van ez a falu az országon belül, hogy szolgáltató ad gigás netet?
68.
68.
godach
#59: Nem tudom te hol jársz de én térerő és netkapcsolat hiányával nem találkoztam 2005 óta
67.
67.
godach
66.
66.
godach
65.
65.
godach
#62: Nem igazán akarok belefojni de ez nem azt jelenti, hogy nem ők a célközönség?
Itt van rá igény. Falun lakom és 1 gigás néztem van.
Megmondom őszintén én sem nagyon építenék ki semmit ott, ahol tudom hogy elég a minimális és azt is csak maximum arra használja hogy két képet letöltsön a Google-ról.
64.
64.
Igen és ők lesznek az elsődleges célközönség!!!
Oh wait...
62.
62.
Ooorky
#59: Menj el USA középső részeire, örülsz ha 2G-t találsz 1 csíkkal, komplett falvak vannak amik egy db rézkábelen osztoznak...
61.
61.
PaprikaJancsi
#59: Internet szempontjából múlt évben kilencedik helyezett voltunk.

https://www.cable.co.uk/broadband/speed/worldwide-speed-league/#map

Mobilinternet szempontjából pedig két évvel ezelőtt harmadik helyezett.

https://www.google.com/amp/s/index.hu/tech/2017/06/09/a_magyar_mobilnet_a_harmadik_leggyorsabb_a_vilagon/amp

A szolgáltatásoktól függetlenül, a lefedettségi szint pedig általánosan magas.
Magyarország sok mindenben le van maradva, de internet / mobilinternet szempontjából az élboly vagyunk.
60.
60.
xSHx
#59: Szerintem itt ok és okozati összefüggés lesz, azaz a google ha elakarja adni a portékáját minél nagyobb körbe, be kell szállnia a mobilnet fejlesztésbe. Bár így, h kigolyózzák a Huawei féle 5g t, csak magukat szop@tják. De lehet azt is maguk akarják kiépíteni.
59.
59.
crytek
#58: 5G lol

Pont most volt egy cikk hogy amerikát verjük netben lazán...ja verjük amikor meg falura megy az ember világvége van egy egy nyomorék torony nincs a közelben és örül az ember ha talál térerőt egy szaros telefonáláshoz nem hogy 4G netezzen. És ez rohadt sok helyen így van az országban... De az amcsikat verjük....én meg azt verném beléjük amiért nem fejlesztenek és építenek új tornyokat hogy mindenhol egyformán elérhető legyen az xG szolgáltatás
58.
58.
kanguru
Szerintem nagy jövője lehet ha a google komolyan veszi és nem csak egy a millió kis projektjükből amiket már százasával lőttek le.
Most kell elkezdeni a platformot kiépíteni minden sikeres vállalat a megfelelő időzítéssel nyert elsősorban. Az 5G pár év alatt szépen elterjed. Pistike inkább játszik a telefonján egész nap 1 töltéssel mert nem pörög a 8 mag maxon meg a GPU, mert csak a stream jön át.
Sőt tovább megyek ha bejön nekik, a Google simán a streaming gamingre khegyezett chipes eszközöket is piacra dobhat amivel sosem látott minőségben lehet mobil módon játszani sokkal tovább 1 töltéssel akár a sivatag közepén.
Holnap okosabbak leszünk, havi 10 dollárért AAA címeket jó minőségben/fps-el irreálisnak tartanám. Viszont a jövőben speciális game streamingre fejlesztett jól párhuzamosított rendszerekkel akár elérhető is lehet.
Gyanítom hogy meg kell majd külön venni a játékokat vagy többszintű bundle lesz. 20-tól 100 dollárig mondjuk /hó. De az garantálható hogy hiába fizeted majd a Stadiát attól még a fejlesztők csinálják majd a külön fizetős tartalmakat/mikrotranzakciókat.
49.
49.
crytek
#47: Igen nagyon jó példa hiszen a fejlesztők is mondták hogy mennyire örülnek a 4-5 milliós eladás mellett a szintén ugyanannyi wareznak.. Csak úgy fogható volt az öröm amikor ezt nyilatkozták....És pont ez is mutatja hiába a "világmegváltó" játék ha sokan 1 centet se adnak ki a játékért.
47.
47.
Lorthirash
#44: Tévedésben van aki azt hiszi a warez miatt nem sikeres egy adott játék pc-n.
Ha egy játék jó akkor megfogják venni. Nagyon jó példa erre az egész Witcher széria.
Szerintem tévúton jár az a cég aki a törés védelemre pluszba költ, inkább a játékra költsön.
46.
46.
crytek
#44: Persze hogy vagy csak a vak nem látja. A psnow is kb világsiker pedig jelen állapotában egy ótvar és nem is mindenhol elérhető..
44.
44.
zozo76hun
sracok, azt kihagytatok hogy az ilyen streamelos dolgoknal mint pl a stadia is, kimarad a warez! ez plane PC-re fejlesztesnel nem kicsit jo dolog egy kiadonak. el lehet felejteni a denuvot, ami rendre (es egyre gyorsabban) elbukik, azt se ingyen kapja a kiado. szoval van benne potencial a kiadok/fejlesztok szemszogebol is.
39.
39.
PaprikaJancsi
#37: Azt írtad évi 120ezer, vagyis ha emlékezetem nem csal, és egy év 12 hónapból áll, akkor az havi 10ezer forint. :D Továbbá értettem a lényeget, csak azt írtam, hogy szerintem még ennyibe se fog kerülni.
37.
37.
crytek
#35: 10 ezret én sehol nem írtam. Csak mondtam ha egy éves előfizetés még ha 100k lenne akkor is jobban megéri mint venni egy pc-t amin suhan minden + venni rá a játékokat.
36.
36.
PaprikaJancsi
#28: Ebből kiindulva, azt támogatnám, hogy mondjuk külön játékra értendő a havidíj (hetidíj), és mondjuk a megvételt elhagynák.
35.
35.
PaprikaJancsi
#34: Az egyik kommentelő írta (crytek), és arra írtam, hogy szerintem biztos olcsóbb lesz.
34.
34.
gerappa
Dobálóztok itt havi 10ezrekkel... Ezt mondta valaki? Amúgy egy tízes nem drága. Lehet hogy neked az vagy neked vagy teneked... Nekem is az. Amikor ezt beárazzák, nem a magyar minimálbéres piacot veszik alapul. Hogy pistikének vajon meg tudja-e venni az anyuci. Leszarják. A nyugati pénztárcákat nézik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...