Íme, a Gyűrűk Ura-sorozat készítői

Nyilván már eddig is rengetegen várták a sorozat megjelenését, és úgy néz ki, hogy a stábot bemutató rövid trailer csak olaj lesz a tűzre; ha lesz is valami, amin spórol a sorozat kapcsán az Amazon, az tuti nem a stábbal lesz kapcsolatos.

A több mint egymilliárd dollárból készülő sorozatról már korábban kiderült, hogy a Másodkorban fog játszódni, vagyis azokban az évszázadokban, amikor elkészülnek a Középfölde sorsát meghatározó Hatalom Gyűrűi, és egészen addig tart, míg az Utolsó Szövetség Háborúja során Isildur levágja az Egy Gyűrűt Szauron kezéről, elpusztítva ezzel fizikai jelenlétét.

Azóta pedig kaptunk egy térképrészletet is a sorozat hivatalos Twitter-oldalán, melyen Középfölde mellett felbukkan Númenor szigete is, azé a népé, akik megalapították Gondort, és akiknek a leszámozottja maga Aragorn is. A sziget érdekessége, hogy a mindenki által jól ismert Gyűrűk Ura-trilógia idején már nem létezett, ugyanis elsüllyedt a Belegaer tenger fenekére, viszont a Másodkor kezdetén még igenis fontos szerepet játszott Tolkien világában, és feltehetően így lesz ez a sorozatban is.

A sorozatban, aminek egyébként az első évadáról már konkrét információk is napvilágot láttak a napokban, így például kiderült, hogy jócskán el leszünk látva néznivalóval, ugyanis az első körben 20 részre számíthatunk.

17 komment - szólj hozzá!