A Joker volt a Velencei Filmfesztivál sztárja

Úgy tűnik, hogy nem fogunk csalódni Todd Phillips és Joaquin Phoenix munkájában. A Joker nyerte a Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt, ezzel szilárd helyet nyerve az idei Oscar-esélyesek közt.

A kritikusokat meggyőzte a Joker fájdalmas és kissé félelmetes története. Az első beszámolók ódákat zengnek a filmről, ennek csúcspontja pedig a 76. Velencei Filmfesztiválon teljesedett be, amikor is Todd Phillips filmje elnyerte az esemény fődíját, az Arany Oroszlánt. Érdemes megemlíteni, hogy a filmfesztivál díjnyertes filmjei az eddigi precedensek szerint remekül teljesítenek az Oscar-gálán is, általában számos jelölést, esetenként pedig díjat is kapva.

A film rendezője természetesen színpadra lépett a díjátadón, ahol köszönetet mondott a Warner Bros.-nak és a DC-nek, amiért kiléptek a komfortzónájukból és megengedték, hogy egy ilyen bátor, teljesen más irányvonalú filmet készíthessen. Úgy tűnik, hogy mégis működik a DC-filmeknek a sötét hangulat, még Nolan Batman-trilógiája után is, csak éppen jól meg kell komponálni azokat.

5 komment - szólj hozzá!