Tavasszal nyílik az első Nintendo-vidámpark

Japánban (hol máshol?) mutatják be jövő tavasszal az első Nintendo témájú vidámparkot. Az Oszakában megnyíló élménypark kezdetben a Mario Kartra és Yoshi kalandjaira építő attrakciókkal csalogatja a látogatókat.

A Universal Studios öt évvel ezelőtt szerződött le a Nintendóval, a közös terveknek pedig hamarosan elkészül a gyümölcse is. A társulás több Nintendo témájú élménypark létrehozását célozta meg, melyek közül az első, oszakai helyszín már jövő tavasszal megnyitja a kapuit. A későbbiekben Orlandóban, Hollywoodban és Szingapúrban is épülhetnek hasonló parkok.

A Super Nintendo World névre keresztelt vidámpark folyamatosan újabb és újabb látványosságokkal várja majd a kicsiket és nagyokat. Egyelőre úgy tűnik, hogy a nyitáskor két nagy attrakció épít majd a Nintendo IP-jeire - az első egy Mario Kartra emlékeztető pálya lesz, a második pedig a Yoshi's Adventures, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók nyeregbe ugorjanak mindenki kedvenc zöld dinója hátán. A jelentések szerint Yoshi kalandja a park felső szintje körül fut majd, innen pedig remek kilátás nyílik majd a hely többi részére, ahol nem mellékesen több mint 40 animatronikus Nintendo-figura izeg-mozog majd.

A park egyik különlegessége, hogy a látogatók egy mágneses karperec segítségével interakcióba léphetnek a hullámvasutakkal és egyéb játékokkal. Ezzel a szalaggal egyéni pontszámot gyűjthetnek, amit aztán az otthoni konzoljukon leolvashatnak, így akár több látogatás alatt is összeadhatják a pontjaikat. Valószínű, hogy ezeket később különféle nyereményekre válthatják majd be.

2 komment - szólj hozzá!