HWSW: Play Store nélkül jön a Huawei Mate 30

Nagyon izmos lett a Huawei Mate 30-szériája, amely a nyers erő mellett több vakmerő újítást is hoz. De jó kérdés, hogy mindez mire lesz elég a Google-ökoszisztéma nélkül.

Az elmúlt hónapok megpróbáltatásainak dacára idén ősszel sem maradt új csúcsmodell nélkül a Huawei Mate-szériája, a vállalat bemutatta a Mate 30-modelleket, élükön a Mate 30 Próval. A bejelentés kapcsán a legnagyobb kérdőjel nem a dizájn vagy a hardver, sokkal inkább a szoftverplatform, a kapcsolódó szolgáltatások és alkalmazásbolt körül lebegett, hiszen az Egyesült Államok tiltólistájára felkerült kínai óriás nem fér hozzá a Google ökoszisztémájához, és annak alkalmazásboltját sem teheti fel hivatalosan készülékeire.

Úgy tűnik, a bejelentésig a kínai óriásnak sem megegyeznie nem sikerült az Egyesült Államokkal, sem pedig kerülőutat nem tudott találni az ügyben: a vállalat csúcsmodellje Play Store és Google szolgáltatások nélkül érkezik. Helyette a vállalat saját Huawei Mobile Services (HMS) szolgáltatásait, illetve Huawei App Gallery alkalmazásboltját ajánlja a vásárlóknak, amelyek a készülékeken előretelepítve érkeznek.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

12 komment - szólj hozzá!