HWSW: Egy nagy kijelző lett a Mi Mix Alpha

A korlátozott számban megjelenő Mi Mix Alpha képernyője bőven átlóg a telefon hátoldalára is. Az elképzelés rendkívül látványos, az azonban egyelőre kérdéses, gyakorlatban mennyire lesz jól használható.

Nem csak hajtogatható kijelzővel lehet futurisztikus okostelefont tervezni, a Xiaomi frissen bemutatott Mi Mix Alpha modellje maradt a hagyományos "merev" kialakításnál - cserébe viszont a cég majdnem az egész telefont kijelzőbe burkolta. A panel a telefon szélein nem csak meghajlik, de tovább folytatódik, és a hátlap jelentős részét is kitölti, csak egy aránylag keskeny, a kameráknak és antennáknak otthont adó kerámiacsík szakítja meg a hátoldali panelt.

A végeredmény rendkívül látványos, persze ezzel párhuzamosan egy sor kérdést is felvet a készülék használata kapcsán. Egyelőre a Xiaomi is óvatosan áll az elképzeléshez, és a Mi Mix Alphát csak koncepciótelefonként emlegeti - noha az eszköz korlátozott számban Kínában ténylegesen piacra kerül, még idén decemberben. Az egyedi kialakítás és a kis darabszám fényében persze nem meglepő, hogy az ár rendkívül borsos lesz, több mint 2800 dollárnak megfelelő összeget kér el a telefonért a gyártó.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

6 komment - szólj hozzá!