Elnézést kér a Rockstar a Red Dead II PC-s hibáiért

Persze ezzel sokra nem megyünk, azzal viszont igen, hogy a hibák elismerése mellett a javításokba is rengeteg munkát fektet a Rockstar Games csapata, így hamarosan remélhetőleg mindenki zökkenőmentesen cowboykodhat.

Napokon belül nálunk is olvashattok egy részletesebb beszámolót a Red Dead Redemption II PC-s rajtjáról, melyről előzetesen annyit elárulhatunk, hogy a Rockstar korábbi alkotásaihoz hasonlóan ezúttal sem ment zökkenőmentesen a dolog. A jókora gépigényből és a nem éppen tökélyre csiszolt optimalizációból eredő problémák mellett még számos technológiai malőr is felütötte a fejét, így igazán szerencsésnek érezheti magát az a játékos, aki gond nélkül nyargal már napok óta a vadnyugaton, a többiek ugyanis jelenleg az akadozás és a váratlan összeomlások poklát élik.

Azonban úgy fest, hogy a helyzet hamarosan változik! A fejlesztők a legújabb tweetjükben elismerték a problémás rajtot, és tisztázták, hogy jelenleg is a megoldáson dolgoznak. A tweet szerint az elmúlt hetekben olyan gyorsan próbáltak válaszolni a problémákra, amilyen gyorsan csak lehet, így ennek köszönhetően mostanra már számos hibát azonosítottak és javítottak, ám még mindig messze vagyunk az ideális állapottól.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a PC-s játékosok egy kisebb csoportja még mindig észlel akadozást a Red Dead Redemption II futtatása során. Úgy hisszük, hogy ennek előre nem látott oka egy specifikus kombinációja az NVIDIA-drivereknek, -videokártyáknak és bizonyos CPU-knak.” A Rockstar illetékesei ígéretet tette, hogy az NVIDIA szakembereivel szorosan együttműködve végleg leszámolnak a hasonló jellegű problémákkal a hamarosan érkező frissítésekben.

Sajnos arról nem kaptunk pontos információt, hogy ezek mikor válnak elérhetővé, de feltehetőleg inkább napokról van szó, mintsem hetekről, hogy utána végre mindenki azt a red Dead Redemption II-élményt élhesse át, amit a Rockstar csapata is megálmodott.

126 komment - szólj hozzá!