Folytatást kap a Path of Exile

A hétvégén tartják Új-Zélandon az ExileCont, aminek a nyitónapján az új-zélandi Grinding Gear Games több Path of Exile-bejelentést is megejtett. Bemutatkozott egy új kiegészítő, de jön a folytatás és egy mobilos kitérő is.

Semmiképpen sem ülhet a babérjain a Blizzard, ugyanis a nemrég bejelentett Diablo IV-nek egy kihívója már biztosan lesz, méghozzá a Path of Exile most bejelentett folytatása. A fejlesztést végző új-zélandi Grinding Gear Games azonban nem elégedett meg ennyivel, így az éppen zajló ExileConon leleplezték a Path of Exile következő kiegészítőjét, illetve a mobilos változatát is.

Path of Exile 2

A folytatás, ami igazából nem is folytatás. A bejelentés szerint egy hét fejezetből álló történetet kapunk, ami lényegében az első rész továbbfejlesztett, finomhangolt, itt-ott átalakított kihívásai formájában ölt majd testet. A Path of Exile 2 ugyanis nem egy önálló játék lesz, a készítők ugyanis az elejétől kezdve úgy tervezték a második részt, hogy annak a kampánya igazából összemosódik az első rész történéseivel, vagyis lényegében arról van szó, hogy továbbra is egy játékról beszélünk, de két kampánnyal.

Chris Wilson, a Grinding Gear Games alapítója elmondta, hogy az a cél, hogy ne bontsák meg a közösséget, ezért úgy döntöttek, hogy a régi és az új történetvonal is ugyanahhoz a közös, megosztott Atlas-végjátékhoz vezet majd. Éppen ezért a Path of Exile 2 nem kukázza az elmúlt hat évben megjelent kiegészítéseket, de közben bevezet egy új képességrendszert, új kasztokat, finomhangolásokat, és természetesen a játék grafikája is sokat változik majd. Közben pedig a Path of Exile első részében megvásárolt holmik, a már említett kiegészítők és minden más is közvetlenül magunkkal hozható lesz a folytatásba. Egy nagy változás ettől függetlenül azért biztosan lesz, a drágakövek kapcsán ugyanis történik majd egy nagyobb módosítás.

A bejelentésből az is kiderült, hogy a történet húsz évvel Kitava halála után játszódik majd. A leírás szerint egyesek hataloméhsége ismét oda vezet, hogy a keletkezett űr betöltése helyett megint csak romlást hoznak Wraeclastra. Kapunk 19 vadonatúj karakterosztályt, a játék bétatesztje pedig valamikor jövőre indulhat el.

Megjelenési dátumunk még nincs, viszont az biztosnak tűnik, hogy PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és az új Xboxra is megjelenik a játék. A Nintendo Switch valószínűleg kimarad a felhozatalból.

Jön az új kiegészítő, a Conquerors of the Atlas

Az ExileConon bemutatott 3.9-es frissítéssel érkező új kiegészítő egy vadonatúj endgame-sztoriszálat, finomhangolt térképet és új képességeket hoz magával. Mindezt december 13-án kapják meg a rajongók.

Mobilokra tart a Path of Exile

A bejelentést leszámítva sok izgalmas részlet nem hangzott el a mobilos kiadásról. Természetesen a hordozható Path of Exile is free-to-play modellt fog alkalmazni, viszont a stúdió kísérleti projektként tekint a kitérőre, így annak alakításában, fejlesztésében komoly szerepe lesz majd a rajongók visszajelzéseinek is.


5 komment - szólj hozzá!