PlayStation 5 - 499 dollár lehet a nyitóár?

A legfrissebb szivárogtatások alapján legalábbis 499 dolláros árra és 2020 novemberére tervezett rajttal számolhatunk a PlayStation 5 premierjét illetően. Persze a Sony mindebből egyelőre még semmit sem erősített meg hivatalosan.

A szivárogtató ezúttal a PSErebus nevű személy volt, aki Twitteren osztotta meg a friss értesüléseit. PSErebus neve egyébként nem először bukkan fel a szivárogtatások kapcsán, ő volt az, akinek köszönhetően a The Last of Us 2 megjelenési dátumát is idő előtt tudtuk meg.

A friss infó szerint a „Sony Interactive Entertainment a PlayStation 5-öt számos országban 2020 ünnepi szezonjában indítja majd útnak, míg Észak-Amerikában 2020. november 20-tól, 499 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz kapható”.

A 499 dollár jelenleg 150-160 ezer forint környékére lőhető be (persze egy év alatt még bőven változhat az árfolyam), ami ugyan jóval magasabb a PlayStation 4 indulóáránál, a konkurens Xbox One X-ével megegyezik. A teljesítmény terén márpedig jókora ugrás várható a következő generációnál.

161 komment - szólj hozzá!