Megszűnhet a nyomtatott GameStar magazin is

A PC Guru után a GameStar nyomtatott kiadásának is véget érhet a pályafutása, de a szerkesztőség gyűjtést indított a lap megmentésére: jelen állás szerint 2500 új vagy meghosszabbított előfizetőre lenne szükségük a folytatáshoz.

A PC Guru szerkesztősége a múlt héten jelentette be, hogy online-exkluzív magazinként folytatják, és úgy tűnik, hogy hasonló sorsra juthat a GameStar nyomtatott kiadása is. A szerkesztőség azonban nem akarja feladni, egy utolsó "gyűjtést" indítottak, amellyel megmenthetik az újságot.

Az 1999 októbere óta létező GameStar hasonló okokból szüntetheti meg az offline kiadását, mint a PC Guru: a lap ára évek óta nem változott, ezzel szemben a nyomtatott sajtó költségei folyamatosan nőnek. A jelen állás szerint a decemberi lehet az utolsó lapszám, amely a klasszikus formájában jelenik meg, a januári magazin pedig a gyűjtés végkimenetelétől függetlenül biztosan kimarad: átmenetileg a PC World magazin 16 oldalán találkozhattok majd a GameStar anyagaival.

A gyűjtés pedig előfizetőtoborzást jelent, a lapnak december 31-ig 2500 új vagy meghosszabbított éves előfizetésre lenne szüksége - ha ez összejön, jövő februártól minden a régi kerékvágás szerint halad tovább. Itt tudtok segíteni a srácoknak, sok sikert kívánunk!

50 komment - szólj hozzá!