Konzolon véget ér a Gwent pályafutása

A CD Projekt RED egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy miután egyre több platformra elérhető a The Witcher kártyajátéka, a Gwent, ezért mérlegelniük kellett, és ennek bizony voltak most áldozatai.

A Gwent konzolos változatai még 2017-ben rajtoltak el, de úgy tűnik, komoly játékosbázist sem PlayStation 4-en, sem Xbox One-on nem tudott toborozni magának a kártyajáték. Közben viszont a lengyel stúdió ráfeküdt a játékos mobilos verziójára is, így október óta már iOS-en is játszható a Gwent, és már az Android-változat is úton van.

Ez azt jelentette, hogy a csapatnak egyszerre kellett támogatnia iOS-en, PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on a játékot, miközben Androidra is zajlanak a fejlesztési munkálatok. A CD Projekt RED azonban mérlegelte a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy ennyi platformmal nem tudnak egyszerre foglalkozni.

Ebben a versenyben végül a konzolos változatok maradtak alul. December 9-én kapja meg az utolsó frissítését a PlayStation 4-es és Xbox One-os kiadás, miközben a valódi pénzzel történő vásárlást már le is állították a fejlesztők. A játék egészen 2020. június 9-ig lesz konzolon játszható, utána kihúzzák a dugót a szerverekből. A stúdió a közleményében arra kéri a rajongókat, hogy ha valaki szeretné átköltöztetni a profilját a megmaradó platformok valamelyikére, akkor azt tegye meg az említett időpontig.

9 komment - szólj hozzá!