Konzolon véget ér a Gwent pályafutása

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 5.
  • Gyászhír
Link másolása
A CD Projekt RED egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy miután egyre több platformra elérhető a The Witcher kártyajátéka, a Gwent, ezért mérlegelniük kellett, és ennek bizony voltak most áldozatai.

A Gwent konzolos változatai még 2017-ben rajtoltak el, de úgy tűnik, komoly játékosbázist sem PlayStation 4-en, sem Xbox One-on nem tudott toborozni magának a kártyajáték. Közben viszont a lengyel stúdió ráfeküdt a játékos mobilos verziójára is, így október óta már iOS-en is játszható a Gwent, és már az Android-változat is úton van.

Ez azt jelentette, hogy a csapatnak egyszerre kellett támogatnia iOS-en, PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on a játékot, miközben Androidra is zajlanak a fejlesztési munkálatok. A CD Projekt RED azonban mérlegelte a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy ennyi platformmal nem tudnak egyszerre foglalkozni.

Ebben a versenyben végül a konzolos változatok maradtak alul. December 9-én kapja meg az utolsó frissítését a PlayStation 4-es és Xbox One-os kiadás, miközben a valódi pénzzel történő vásárlást már le is állították a fejlesztők. A játék egészen 2020. június 9-ig lesz konzolon játszható, utána kihúzzák a dugót a szerverekből. A stúdió a közleményében arra kéri a rajongókat, hogy ha valaki szeretné átköltöztetni a profilját a megmaradó platformok valamelyikére, akkor azt tegye meg az említett időpontig.

6.
6.
sanyikatarzan
De most komolyan, ki játszik ilyen szarral konzolon? Megveszed a pst vagy a boxot és majd ilyen kártyás hülyeségget játszol rajta? már hamarabb kellett volna meglépni
5.
5.
delphijos
Bár szerintem azért ebben a döntésben az is benne van hogy azért nem AKKORA siker.... nem éri meg ennyi platform. És azt dobták gondolom ahol a legkevésbé megy
4.
4.
delphijos
#3: Hát ezzel egyetértek. Én IPad-on nyomom, eszembe se jutott konzolra leszedni.
3.
3.
user101
Most komolyan, ha van mobilra, akkor az összes többi felesleges... :)
2.
2.
mephi
Sajnálatos döntés, de abszolút érthető. Mai napig PC-n játszok a játékkal, és bár van itthon konzolom nem terveztem sosem, hogy átmenjek rá.
Az új iOS mobilos változat annyira jól megy, hogy egy cseppet sem lepett meg, hogy ezt a döntést meghozták. Ugyanakkor sajnálom azt, aki eddig konzolon játszott, mert azt preferálta, és bár minden dolgát átviheti más platformra, azért mégis más érzés lesz így számára a játék, még akkor is ha továbbra is képes lesz kontrollerrel TV-n játszani, ha akar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...