Metro Exodus - egy év után végre Steamen is

Messzi históriának tűnik, pedig csupán egy éve történt, hogy az Epic Games Store elhappolta a Metro Exodust a PC-s konkurencia elől. Az exkluzivitás határideje lejárt, így 4A Games játéka hamarosan Steamen is megvásárolható lesz.

Egy évvel ezelőtt mindenkit sokkolva ért a hír, miszerint a Metro Exodus kiadásáért felelős Koch Media és az Epic Games lepaktáltak a PC-s digitális piac konkurenciájával szemben, így egy bizonyos ideig kizárólag az akkoriban frissen indított Epic Games Store-on vásárolhattuk meg a 4A Games játékát. Az ezt követő botrányra még ma is jól emlékszünk: a sikervárományos játék rajongótábora felháborodott, így egy kiadós review bombing keretei közt a földbe döngölték a trilógia első két fejezetét Steamen.

Az exkluzivitás időtartamáról sokáig hallgatott mind az Epic, mind pedig a játékért ügyeiért felelős vállalatok, nyáron azonban felolvadt a jég, a Metro pedig megjelent a Windows Store kínálatában is. Ezután csak teltek a hónapok, lecsendesedett a játék körüli perpatvar, most azonban közeledünk az első évfordulóhoz, és minden jel arra utal, hogy ez jelöli majd a Metro Exodus visszatérését a Steamre.

A játék hivatalos Twitterén érkezett a hivatalos bejelentés, miszerint február 15-én sokak örömére a Metro Exodus végre megérkezik a Valve platformjára. Habár ma már csak az nem játszott a játékkal, aki szándékosan kerülte (hiszen az elérhető az Xbox Game Pass kínálatában is), biztosan akadnak majd olyan achievement-vadászok és hűséges játékosok, akik erre a pillanatra vártak.

67 komment - szólj hozzá!