Metro Exodus - egy év után végre Steamen is

  • Írta: szlav
  • 2020. február 6.
  • Hír
Link másolása
Messzi históriának tűnik, pedig csupán egy éve történt, hogy az Epic Games Store elhappolta a Metro Exodust a PC-s konkurencia elől. Az exkluzivitás határideje lejárt, így 4A Games játéka hamarosan Steamen is megvásárolható lesz.

Egy évvel ezelőtt mindenkit sokkolva ért a hír, miszerint a Metro Exodus kiadásáért felelős Koch Media és az Epic Games lepaktáltak a PC-s digitális piac konkurenciájával szemben, így egy bizonyos ideig kizárólag az akkoriban frissen indított Epic Games Store-on vásárolhattuk meg a 4A Games játékát. Az ezt követő botrányra még ma is jól emlékszünk: a sikervárományos játék rajongótábora felháborodott, így egy kiadós review bombing keretei közt a földbe döngölték a trilógia első két fejezetét Steamen.

Az exkluzivitás időtartamáról sokáig hallgatott mind az Epic, mind pedig a játékért ügyeiért felelős vállalatok, nyáron azonban felolvadt a jég, a Metro pedig megjelent a Windows Store kínálatában is. Ezután csak teltek a hónapok, lecsendesedett a játék körüli perpatvar, most azonban közeledünk az első évfordulóhoz, és minden jel arra utal, hogy ez jelöli majd a Metro Exodus visszatérését a Steamre.

A játék hivatalos Twitterén érkezett a hivatalos bejelentés, miszerint február 15-én sokak örömére a Metro Exodus végre megérkezik a Valve platformjára. Habár ma már csak az nem játszott a játékkal, aki szándékosan kerülte (hiszen az elérhető az Xbox Game Pass kínálatában is), biztosan akadnak majd olyan achievement-vadászok és hűséges játékosok, akik erre a pillanatra vártak.

66.
66.
crytek
#65: Yanez szerintem csak egyértelműen figyelmeztetett még egy ilyen és repülök..

A moderáción meg mit csodálkozol? A személyeskedést mindenhol moderálják.

Újra hibernálnom kell magam
65.
65.
kryszisz
#64: Meg azért is, mert ahhoz képest, hogy délelőtt még bannt ígértek neki, Chrysh kapott moderációt egy olyan kommentért, aminél én speciel egy sokkalta obszcénebbet akartam írni meló után, csak láttam addigra kifulladt a dolog, hagytam a francba inkább:D Cryteket nem illik bántani na, mégiscsak ő a GK kabalaállata.
64.
64.
hedzsooo
#62: Szerintem vegyél neki 1 zsacsi cukorkát is ezért. :-)
62.
62.
frankdelgado
#54: Crytek waze megint felizgattad a sok gyenge idegzetűt :) nagy kiràly vagy.....
60.
60.
Chrysh
#54: kimoderált üzenet
57.
57.
Northlorien
#54: Mint irtam lentebb, nem a velemenyed letezesevel van a baj hanem a stilusoddal, es a frocsogeseddel.

Kicsit offtopic ,annak akit esetleg erdekel, nekem ez a bajom az EGS-al:

https://old.reddit.com/r/Borderlands/comments/b3hegc/with_todays_bombshell_surprise_of_2k_signing_the/eizt3nz/?context=1
55.
55.
hedzsooo
Breaking News, a Kingdom Come: Deliverance ingyenes lesz az Epic Games Store-ban a jovohettol!!! :D
51.
51.
Northlorien
#48: A mozifilmeket nem a bevétel határozza meg, elég a Harcosok Klubjára vagy a Donie Darkora gondolni és még sorolhatnám. A jelenlegi filmipar legnagyobb gondja, hogy csak biztonságos folytatásokat készítenek sikerszériákhoz, ellentétben a 90-2000-es évekkel, azóta sem volt annyira sok jó mozi mint akkor. Természetesen sok ember megnézi, de az hogy valami sok pénzt termel vagy valami jó az sokszor két különböző dolog, mondhatnám akar az olajipart is bár elég nagy ugrás lenne.

Az Epicet nem kell védeni, a fröcsögő gyűlölettel teli kommentek ellen kell védekezni, erről írtam kicsit lentebb, de lehet ezt valamiért nem érted.

Őszintén, szerinted kit érdekel, hogy ki mennyiért vásárol játékokat, teljesen magánügy, es a saját döntésed, teljesen irreleváns.
50.
50.
user101
Dögöljek meg ha valaha fizetek érte egy fillért is :) A bünti az bünti! ( Amúgy se volt egy nagy élmény a 2033... Szerintem egy rettentően túlértékel tucatszemét... )
47.
47.
Macifasz
#41: Nem ugyan az ez tény, de tekintve, hogy minden egyes EPIC GAME cikknél leírod egy az egyben ugyan azt (és a jövőben is ezt fogod tenni, ahogy lentebb elhangzott), akkor ne lepődj meg, ha az emberek egy idő után a személyed ellen kezdenek el beszélni. Ezt te csináltad, te okoztad saját magadnak, és emiatt lassan eléred azt a szintet (ha még nem érted el), ahol nincs jogod felháborodni és kikérni magadnak az ellened, a személyed ellen irányuló beszólásokat, mert pontosan azt kapod, amit érdemelsz. ;-)
44.
44.
Northlorien
#41: Amit te nem értesz az az, hogy nem azzal van a gond, hogy nem szereted az Epic Games-t. A helyzet az, hogy én sem szeretem különösebben, és ezzel nem hiszem, hogy bármi gond lenne önmagában. Amivel viszont van, az stílus amivel ezt prezentálod, az, hogy csodálkozol, hogy akkor amikor nem építő jellegű kritikát fogalmazol meg akkor mások emiatt ugyanabban a stílusban mint te kiosztanak, és ez neked nem tetszik ezért tovább mondod, hogy szerinted szar, ezzel pedig folytatod a folyamatot. A helyzet az hogy az embereknek nem szokott baja lenni - nagy átlagban - egy véleménnyel, stílussal, indokolatlan fröcsögéssel, szándékos trollkodással, szándékos értelmetlen vitát szító kommentel viszont igen. Kb. ugyanaz mint amikor valaki azon vitázik, hogy a ps az xbox vagy a pc a király. Mindenki kis világában ez egy nagyon attól függ tipusú kérdés, és nincs jó válasz rá. Van akinek fontos, hogy ingyen tudjon ezzel vagy azzal a játékkal játszani, van aki nem keres annyit egy hónapban hogy megengedje magának egy teljes árú játék vásárlását - az megint más kérdés, hogy mennyire etikus az Epic Games Store viselkedése, de ez itt nem kéne speciel téma legyen, max egy mondat erejéig annyi, hogy "én nem értek egyet velük, nem vásárolok és regisztrálok náluk" mert ez egy személyes döntés. Ki a fenét érdekel, hogy a Steam vagy az Epic keres több pénzt most őszinten?? Te egy végfelhasználó vagy, nem a tulajdonos, a saját érdekeid nézd aztán hello. Ha véleményed lesz tedd meg és kész. Amúgy amit fentebb írtam az élet minden aspektusára igaz, ha betartod, sanszos hogy több kedves szóval és barátságosabb emberrel találkozol majd, de persze, ez is a te döntésed, a saját kicsi világodban te vagy a király, viszont néha érdemes kimenni az ajtón.
43.
43.
kryszisz
#41: Most akkor mégsem lettél kivágva? Bazz, pedig már venni akartam a pezsgőt:D
42.
42.
logic5
#41: Látom itt is nagyot mentél megint. :D
41.
41.
crytek
#40: Csak míg én egy céget ami moslék, gyűlölök mások meg engem vesznek célba személyseskedés gyanánt ,mert nem egyezik az életszemléletem a tietekével. Remélem tudod a kettő nem ugyanaz.
40.
40.
Macifasz
#39: Neked nem szar, de sokaknak viszont igen (mondom ezt úgy, hogy én is imádom a szériát). Ugyan ez a helyzet az EPIC GAME kapcsán is. Ha te megteheted, hogy szarozol valamit amit nem szeretsz, majd utána kikéred magadnak, ha ez másoknak nem tetszik, akkor mások is szidhatnak egy olyan dolgot (Halálos Iramban széria), ami nekik nem tetszik. ;-) Semmivel nincs több jogod itt, mint bárki másnak, és semmivel nem számít többet a te szavad a többiekénél, csak szólok.
37.
37.
manderel
#19: Téged viszont remélhetőleg kényszerít valaki, hogy mindenhol nyomd ezt a mantrát, mert ha magadtól, folyamatos belső kényszer hatására csinálod, az sokkal durvábban hangzik.
36.
36.
delphijos
#33: Engem ugyan nem zavar ( nyugi, a Tencent is leszarja ) csak akkor ne sírj itt mint a fürdős...va ha kapod az áldást.... mert másnak meg a “majd ha ingyen bundle-ban lesz megveszem, de amúgy tele vagyok” kommentjeid nem tetszenek. És van belőlük gazdagon....
35.
35.
Yanez
#33: Akkor bizony bannolva leszel és minden alkalommal, ahogyan visszaregelsz.

"amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten"

Lehet, hogy egyszer majd leesik neked. Ha pedig nem hát nem, azzal nem mi járunk rosszul. Legyen szép napod.
34.
34.
Macifasz
#30: No offense, de te sehol, semmilyen cikk alatt nem kellesz senkinek. ;-) Persze tudom, hogy az egód miatt ezt sohasem fogod beismerni, és magasról teszel rá, és elszórakoztatod te saját magadat és neked ez így jó, de azért jobb ha tudod, hogy ez tény. ;-)
33.
33.
crytek
#32: Bannolj ha nem tetszik...

Ami szar az szar és ha tetszik ha nem le fogom írni ha kell minden percben minden róla szóló cikkben
32.
32.
Yanez
#30: Ne feledd, hogy egy közösségben vagy, nem pedig a pályaudvaron! Jól mondja delphijos, neked sem tetszik, ha megszólnak a sóherség miatt, no de ha te teszed ezt, akkor az ok? Mégegyszer mondom, közösségben vagy, s így amit csinálsz, az már egyenes bicskanyitogatás. Annak meg fölösleges vita és még fölöslegesebb offolás a végeredménye. Eddig nem sértettél szabályt, de ez már bizony oda vezet. Ezt veheted figyelmeztetésnek. Tudod néha te is tehetnél egy kis lépést a közösségért, ha már ide tartozol és továbbra is szeretnél. Köszi.
31.
31.
delphijos
30.
30.
crytek
#29: Nem tehetem meg,mert lesz még sok epic cikk és kellek majd
29.
29.
delphijos
#19: Igazából az a szánalmas, hogy itt óbégatsz folyton hogy hogy miért baszogatnak a sóherséged miatt, és mekkora bunkó mindenki, de minden epic cikknél jössz idefosni egy litániát hogy mekkora szar ez, és kiosztod a másikat hogy akkor ne jöjjön ide ha nem tetszik. Legközelebb akkor ne hisztizz, fogadd meg a saját tanácsod, és ne gyere ide ha basztatnak....
22.
22.
hedzsooo
#20: Szerintem túlzottan értelmes reakciót ne várjunk tőle, azzal csak mi mérgezénk magunkat. :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...