Ezúttal a Yager Developmentbe fektetett a Tencent

Talán senki nem fog meglepődni azon, hogy újabb fejlesztőstúdió mögé vásárolta be magát a Tencent. A kínai óriásvállalat ezúttal a Spec Ops: The Line és a The Cycle fejlesztőjét, a Yagert nézte ki magának.

Nem áll meg a Tencent őrült sebességű terjeszkedése a videojátékiparban: egy újabb fejlesztőstúdió kapott jelentős támogatást a kínai óriáscégtől. A szóban forgó csapat nem más, mint a Yager Development, aminek a portfóliója ennél színesebb talán nem is lehetne. A stúdiót elsősorban a 2012-es sikerjátékuk, a meglepően elgondolkodtató Spec Ops: The Line kapcsán ismerhetjük, az utóbbi években azonban átpártoltak a free-to-play üzleti modellel operáló játékokhoz. Ők szállították például a Dreadnought hadihajós online űrcsatáit, mostanában pedig a The Cycle fejlesztésével töltik az idejüket.

Egyelőre csak találgathatunk afelől, hogy miféle hatással lesz a Tencent szponzorációja a fejlesztőcsapat jövőjére - a pénz megalapozhatja a The Cycle jövőjét, de elképzelhető az is, hogy a stúdió következő projektje húz majd hasznot a támogatásból. Timo Ullmann, a Yager vezérigazgatója az ilyenkor megszokott tisztelettel és hálával beszélt az újdonsült partneri kapcsolatról, de megemlítette azt is, hogy az így eléjük táruló lehetőségeknek hála (név szerint a Tencent hálózatáról és kapcsolatairól, valamint az általuk biztosított összegről van szó) olyan lehetőségek állnak majd a berlini csapat rendelkezésére, amelyek idáig elképzelhetetlennek tűntek.

4 komment - szólj hozzá!