Zajlik a PC-s Project xCloud tesztelése

Androidos és iOS-es mobilkészülékeken jelenleg is kipróbálható a Project xCloud korai változata, a Microsoft azonban házon belül már teszteli a felhőalapú szolgáltatás PC-s változatát is.

Ha minden jól alakul, akkor hamarosan számítógépen is élvezhetjük a Project xCloud szerverein futó játékokat. Különös módon a Microsoft először mobilkészülékekre hozta el a streaming-szolgáltatás korai változatát, a The Verge beszámolója szerint azonban a vállalat alkalmazottai házon belül épp a PC-s alkalmazást tesztelik és finomítják.

A rendszer egy Windows 10-es applikáción fut majd, amely lehetővé teszi, hogy az otthoni környezetünkben is hozzáférjünk a Project xCloud szerverein futtatott játékokhoz. Ez azonban nem minden, ugyanis a program segítségével nem csupán az online rendszerre, de a nappaliban csücsülő Xbox One konzolunkra is rácsatlakozhatunk, így a számítógépnél ülve vagy akár egy távoli géppel is játszhatjuk a konzoljátékainkat. A Microsoft alkalmazottai jelenleg 720p-s felbontás mellett streamelik a játékokat, de a hírek szerint már a 1080p-s minőség is csupán egy karnyújtásnyira van.

A PC-s alkalmazás mellé egyébként a felhasználóknak nincs másra szükségük, csupán erős internetkapcsolatra, egy Microsoft-fiókra, illetve egy bluetoothos Xbox One-kontrollerre. Egészen valószínű tehát, hogy ilyen felállással kell készülnünk a publikus tesztekre is.

40 komment - szólj hozzá!