Zajlik a PC-s Project xCloud tesztelése

  • Írta: szlav
  • 2020. március 22.
  • Hír
Link másolása
Androidos és iOS-es mobilkészülékeken jelenleg is kipróbálható a Project xCloud korai változata, a Microsoft azonban házon belül már teszteli a felhőalapú szolgáltatás PC-s változatát is.

Ha minden jól alakul, akkor hamarosan számítógépen is élvezhetjük a Project xCloud szerverein futó játékokat. Különös módon a Microsoft először mobilkészülékekre hozta el a streaming-szolgáltatás korai változatát, a The Verge beszámolója szerint azonban a vállalat alkalmazottai házon belül épp a PC-s alkalmazást tesztelik és finomítják.

A rendszer egy Windows 10-es applikáción fut majd, amely lehetővé teszi, hogy az otthoni környezetünkben is hozzáférjünk a Project xCloud szerverein futtatott játékokhoz. Ez azonban nem minden, ugyanis a program segítségével nem csupán az online rendszerre, de a nappaliban csücsülő Xbox One konzolunkra is rácsatlakozhatunk, így a számítógépnél ülve vagy akár egy távoli géppel is játszhatjuk a konzoljátékainkat. A Microsoft alkalmazottai jelenleg 720p-s felbontás mellett streamelik a játékokat, de a hírek szerint már a 1080p-s minőség is csupán egy karnyújtásnyira van.

A PC-s alkalmazás mellé egyébként a felhasználóknak nincs másra szükségük, csupán erős internetkapcsolatra, egy Microsoft-fiókra, illetve egy bluetoothos Xbox One-kontrollerre. Egészen valószínű tehát, hogy ilyen felállással kell készülnünk a publikus tesztekre is.

40.
40.
delphijos
#39: Csak ezen kár matekozni. Igen, vannak olyan területek ( mint ez ) ahol exkuzivitással is megy a verseny. Hús, kenyér stb... példák persze hogy sántítanak kicsit. De olyan van hogy egy üzletlánc xy márka forgalmazásának jogát “megveszi”. És mondjuk Levi’s farmert csak a Tesco árul, a Lidl nem. ( szándékosan hülye példa, hogy ne ebbe kössünk bele ) Hogy ezzel is oda csábítson. Ha Levi’s kell, oda kell menned. Aztán vagy bejön vagy nem. Ha a Levi’s látja hogy nem megy az eladás, majd lép... vagy ha a Tesco szerint nem hoz elég vásárlót akkor meg ő... Értem én a mondást hogy a “minőséggel” versenyezzenek, de itt nem csak ez a lehetőség van. Tetszik, vagy sem el kell fogadni. Végső soron a választék is a “minőség” része.
35.
35.
#34: Mai hír a stadia.... .Sokszor nem, sokszor igen... .
34.
34.
delphijos
#33: Ez viszont soszor nem a szolgáltatón múlik...
31.
31.
Geforce Now-ról annyit, hogy nekem bejön a dolog és hajmeresztően jól működik. Így hidd el, hogy ide belépsz, amikor játszok, toljuk két órát közösen és utána nem mondod meg, hogy cloud gaming volt, vagy élőben futott a gépemen. És olyan hűdedurva, megabrutál net sem kell hozzá. De ja, most nem lehet előfizetni, amíg nem építenek egy nagyobb kapacitást hozzá, mert ez teltházas. A másik meg, hogy szerintem fő a fejük most a játékok miatt is rendesen.

Nem csodálom, hogy ezt a founders 5.49€ havonta dolgot momentán nem folytatják tovább. Én ezt benyomtam már decemberben és egy éves ciklusra volt ez az ajánlat, úgyhogy 12 hónapig annyi. Viszont érdekes, hogy akkora arcok meg voltak mellé, hogy a 90 napos próbaidőt az után is odaadták, hogy megkötöttem velük az előfizetést. Ennek értelmében előző pénteken kellett nekik az elsőt fizetni, (azt is baszták levonni) és 12 idő még vissza van ezen az áron.

Aztán szerintem, amikor visszatérnek az új kapacitással, majd elő lehet megint fizetni, csak akkor legalább egy áremelést bele kell, hogy rakjanak. Amúgy a fő játékplatformom a saját gépem, amit mindig gyúrok is, ez a geforce now csak mellékes okosságnak van. De hiába, régi gyerek vagyok én, lehet a világ legyeszerűbb dolga a game streaming, de akkor is fut a laposon a Cyberpunk és ez akkor is valami. A jópofa + praktikus dolog akkor kezdhet el komolyodni, amikor év végén 3080 Ti lesz a geforce now gépekben, a sajátomban meg Voodoo 2.
30.
30.
delphijos
#28: A “minek több szolgáltató” téma meg azért felesleges, mert mindenhol ez van. Hogy lenne ? Ha valaki kijön egy ilyennel akkor a többi cégnek tiltsák meg ? Meeting szolgálatás is egy csomó van.... collaboráció, távoktatás, stb... ( példák a mostani helyzetre ) de akár streaming video, zene.....
Persze ha egy van, az egyrészt kényelmes, de mellette meg nincs választásod sem. Ha valami nem olyan benne, akkor is el kell fogadnod. Ezen kár matekozni...
29.
29.
Ra1D3n
#28: Minek kell több szolgáltató? Te magad mondtad, hogy a Now-ra már regisztrálni sem lehet. Nem mellesleg jó esély van rá, hogy az Xcloud egy szintúgy minőségi szolgáltatás lesz. Én mint Xboxos felhasználó kifejezetten örülök neki és hasznosnak is találom, mert tuti, hogy használni fogom ezt a szolgáltatást amint élesedik, ugyanis az összes játék elérhető lesz rajta ami digitálisan megvan nekem az xboxos profilomra. Szerintem ez az xboxos felhasználóknak egy alapból win-win szituációt eredményez...
28.
28.
#27: Szerintem is engedjük el.Rossz volt a megfogalmazás.Nem a ps-en volt a hangsúly hanem a megszállottakon.Mindegy is hagyjuk.
Xcloud-os téma, ahol a Now-t dicsértem.És picit fel is háborít, hogy veszik ki belőle a játékokat.Majd csinálnak egy sajátot.Lehet az Xcolud pont nem ezekhez tartozik, de akkor sem értem minek kell több szolgáltató.Semmi bajom nem lenne, ha minden szolgáltatónál minden játék rendelkezésre állna.Csak jelenleg nem úgy néz ki a dolog.
27.
27.
delphijos
#24: Engedjük el a dolgot, de a “ Elhiszem sok emberkének ez nem tetszik, pláne a PS megszállottaknak” megjegyzést nem tudom akkor hogy lehet máshogy érteni....
24.
24.
#20: Dehogy akartam ráhúzni.Úgy látszik, hogy nagyon félreérthetően fogalmaztam akkor.Az meg , hogy magára veszi valaki, arról nem tehetek.Különben nem rá gondoltam, azt sem tudom kik irkálták.Egyáltalán nem akartam vitát elindítani.De most már nem bánom.
21.
21.
Ooorky
#20: Főleg, hogy a legelterjedtebb streaming szolgáltatás pont Ps-es :D
20.
20.
delphijos
#7: Azért annyi igazsága van - bár a stílus hagy némi kívánnivalót maga után - hogy tényleg bicskanyitogató hogy egy bizonyos csoportra akartad ráhúzni mintha kizárólag ők szidták volna a stream gaming-et. Olvasd e a kommenteket.... Mi a francért kell a feszkó, és megint arra kihegyezni egy kommentet, hogy mindenki boldogan tapsolt ennek, de BEZZEG a ps tulajdonosok.... Hogy kinek mi volt erről a véleménye, annak semmi köze ahhoz hogy most min játszik.
13.
13.
Ooorky
4.
4.
#3: Igen.Pár hónapja még sok komment jött, hogy minek streaming szolgáltatás, meg szar, senki nem fogja használni, lehetetlen megoldani stb.... .Mindenki a stadiáról vitatkozott , és fű alatt megjött a Now. Azóta csendben vannak a témával kapcsolatban :).
3.
3.
#1: Most nézem, hogy mondod, tényleg nem lehet már a now-ra előfizetni.
2.
2.
szinkron
Nem próbálható ki androidon max tesztelőknek. MIért írtok hülyeségeket
1.
1.
Nincs szükség PC-s tesztelésre, ott a Geforce Now. Az normálisan működik.Már előfizetni sem lehet rá, mert fullon van.Mivel kiskorúak is olvassák az oldalt, így szépen csendben küldöm el őket melegebb éghajlatra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...