Borderlands 3 a tudományért!

  • Írta: gorien
  • 2020. április 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Pandora és a kutatás világa találkozik a Borderlands Science-ben. Ez a minijáték a Borderlands 3-ban kapott helyet, és a játékosok a használatával a bélmikrobák működésének megértéséhez (és hosszabb távon a gyógyításhoz) járulnak hozzá.

Tegyük fel, azzal, hogy játszol, segítesz a tudomány fejlődésében is. Tetszik az ötlet? A Borderlands 3-ban ezennel lehetőséged lesz erre. A 2K és a Gearbox Software összefogott a McGill Egyetemmel, a Massively Multiplayer Online Science-szel, valamint a San Diegó-i The Microsetta Initiative-val, hogy egy játékbeli minijátékkal segítsék a kutatást.

A Borderlands Science minden bélmikroba DNS-ét négy különböző formájú és színű tégla láncolataként kódolja. A játékosok azáltal segítik a tudósok munkáját, hogy a formákat összekötve a mikrobák közötti hasonlóságot mutatják ki, és minél több fejtörőt oldanak meg, annál több információ áll a kutatók rendelkezésére. A játékosok kezét pedig játékbéli jutalmak ütik.

A minijátékról további információt találhattok a weboldalán. Érdekesség: a Borderlands Science narrátora az Agymenők sorozat Amyje, a való életben neurológus Mayim Bialik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...