Bemutatkozott a Sherlock Holmes: Chapter One

  • Írta: fojesz
  • 2020. május 25.
  • Bejelentés
Link másolása
A lovecrafti kitérőt követően újra Sherlock Holmes-játékot fejleszt a Frogwares, a Sherlock Holmes: Chapter One ennek ellenére bizonyos elemeiben emlékeztet majd a The Sinking Cityre.

Újabb Sherlock Holmes-játékot fejleszt a Frogwares, a Chapter One alcímet viselő alkotás 2021-ben fog megjelenni PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re. Az elmúlt hónapok csörtéjét követően talán nem annyira meglepő, hogy az új részt már nem a Focus Home adja ki, hanem a csapat maga vállalta be a kiadói teendőket.

A Sherlock Holmes: Chapter One nyitott világú nyomozást ígér, ráadásul egy előzménytörténet lesz: a 21 éves, karrierje elején járó Sherlock Holmes kalandjaiban vehetünk majd részt, aki a sztori szerint édesanyja halálát követően visszatér a mediterrán szigetecskére, ahol született. Útja során elkíséri majd Jonathan is - aki nem azonos John Watsonnal -, ketten pedig hamar rájönnek, hogy a kisvárosnak titkai vannak, amelyek egy nagyobb összeesküvés részei.

A fejlesztők a GameSpotnak árulták el, hogy sokat tanultak a The Sinking City hibáiból, így a Chapter One világa kisebb, de sűrűbb lesz, több épületbe léphetünk be, és NPC-ből is több lesz. Az álruháinknak köszönhetően olyan helyekre is bejuthatunk majd, ahová egyébként nem, márpedig érdemes lesz mindent felfedezni: a nyomok és bizonyítékok a legkülönfélébb helyekről jöhetnek majd, egy-egy ügynek pedig több különböző módon is a végére járhatunk. Ezek és Jon tanácsai alapján hősünk "elmepalotájában" rakhatjuk ki a kirakóst.

Harc lesz, ám a The Sinking Cityvel ellentétben itt főleg bunyóról lesz szó, ráadásul ez esetben a "többet ésszel, mint erővel" módszert követjük majd: ha megtaláljuk ellenfeleink gyenge pontjait, könnyedén véget vethetünk bármilyen csetepaténak.

3.
3.
AbsurdShark
Én megértem hogy itt még fiatalabb Holmes, és maga a karakter sem igazán az a tipikus macsó figura, de ebben az arcban semmi férfiasság nincs.
2.
2.
latis666
Kicsit olyan mintha iskolás lányok lennének a célcsoport.
1.
1.
csongor1996
Miért néznek ki úgy, mintha Final Fantasy karakterek lennének?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...