Horizon: Zero Dawn - a PC-sek már nagyon várják

  • Írta: Baloo
  • 2020. július 5.
  • Biznisz
Link másolása
Két nappal ezelőtt megtudtuk, hogy egészen pontosan mikor érkezik Aloy kalandjának PC-s portja, a játékosoknak pedig nem is kellett ennél több, azonnal rápörögtek a Horzion: Zero Dawn előrendelésére.

Pénteken pontos dátumot kapott a Horzion: Zero Dawn PC-s portja: megtudtuk, hogy augusztus 7-én érkezik a játék az Epic Games Store és a Steam polcaira.

Steamen nem is kellett a játékosoknak kétszer mondani, és rögtön a legkelendőbb játékok listájának élére tört Aloy. Ez azért is nagy szó, mert épp nagyban zajlik a Steam Summer Sale, amikor jobbnál-jobb áron szemezgethetünk több száz játék közül, és ilyenkor ritkábban vásárolnak az emberek teljes áron játékokat - kivétel ez alól jelen hírünk alanya és a Sea of Thieves.

A PC-s verzió az alapjáték mellett a The Frozen Wilds kiegészítőt is tartalmazni fogja, támogatja az ultra-wide monitorokat és a korlátlan framerate opcióját. Egy korai videóban már bele is leshettek, hogy mennyit változott a játék a PS4 Prós kiadáshoz képest:

103.
103.
almaspite
Sajnálom a moderátorokat, ennyi sz*rt végig olvasni és még moderálni is. Megérdemlitek a pénzetek.
98.
98.
#96: Ha tényleg te vagy Duken, akkor az alapján, amiket állítólag játszol, pont, hogy neked nem jönnek be a sztori címek. Én meg szinte csakis és kizárólag ilyenekkel játszom. De, hogy egyet is értsek veled valamiben, tényleg nagy megfejtés, hogy nem ugyan olyanok az adott címek, mert más történetet mesélnek el és nem ugyanazt. Mindent értek már, csak ez valahogy el is kerülte a figyelmemet.

Well, shit. XD

96.
96.
kamgecam
#94: Nos, attól hogy egyes sony játékok karakter drámák, közel sem mindegyik...( jé ez is egy zsáner...) attól mèg más és más történetet mesélnek el. Nem ugyan azt. A játékmenetről pedig ami egy játék veleje pedig nem is beszéltünk még.
Ha neked nem jönnek be a sztorival is rendelkező játékok attól még nem lesznek ugyanolyanok. Legfeljebb neked nem jönnek be. Akkor meg minek beszélsz marhaságokat. Egyszerűen mondhatod azt hogy nem jönnek be neked. Ennyi.
94.
94.
#93: Semmi értelme nincs a kommentednek, rendesen nem érted, miről van szó. És meg se próbáld megmagyarázni, hogy csak azért nem érted, mert nincs benne egy ilyen szó, hogy majdnem, vagy csaknem. Te magad vagy a full tompa, ha nem esik le, hogy KONKRÉTAN B+ mindegyik Sony által gyártatott ex játék (nem a megjelntettek, hanem a gyártottak), MINDEGYIK TPS karakterdráma, de már a Dad of Boi is az, pedig az nem ilyen volt.

Nem érted? Ne rontsd tovább a táborod megítélését. Jó, ideírom, hogy a Gran Turismo az nem TPS karakterdráma, meg biztosan a Rachet sem az, de aki a fentieket nem látja, annak semmi olyan rálátása nincsen a videojátékokra, hogy ugráljon ilyen kiforgatott 10 IQ-s hülyeségekkel.
93.
93.
kamgecam
#87: Nem ugyan az. Hogy a picsába lenne ugyanaz pl. egy Bloodborne meg egy Uc4?
Nagyon húgyagyúnak kell lenni annak aki szerint majdnem ugyanolyan mindegyik.
Egészen más harcrendszerrel, játékmenettel rendelkeznek!
Ilyen alapon mi a fasznak veszed meg az 50000-dik fps-t, rts-t, vagy verekedős játékot.? Az is ugyanaz nem?
Aki szerint két játék ugyanolyan csak azért mert egy zsáner a kettő, az agyilag zokni.
91.
91.
kexiaxel
#87: Annyiban egyeznek a nagy részük, hogy storyközpontú.
Rengeteg ex van nyilván te sem ismered mindegyiket.(még én sem)
meg ugye multiplatform címekhez ex dlck is vannak.
Tennék am a helyedben egy próbát!(ps5 el mert az már visszafelé kompatibilis a ps4 el)
Amikor pc nyomtam csak győzködtek meg tukmáltak a ps el...
Annyira ellenségesnek vettem egyszerűen nem akartam.
Meg amikor kontrollert fogtam a kezembe mondom ez egy vicc! :D
Haverom meg kölcsön adta a ps3 (inkább rám erőltette)
Végigvittem egy pár exet utána lepontoztam mert nem azok a címek voltak amik érdekeltek.Kemény 30 ezerért nekem adta tudta megveszem mivel akkor még 140 volt a gép.Jött a GOW 3 és akkoriban én még olyat nem láttam amilyen brutális volt ahogyan kinézett áh egy élmény volt.Most meg jobban szórja a sony a címeit mint vala és egyre merészebbek.
Ugyan azt csinálja a sony pc sekkel mint velem a haverom!
Megmutatja ad egy pár dolgot, legyen idő emésztgetni a ps5 ig.
90.
90.
#89: Mindegy, most néztem, az első 60 oldal JRPG csak Steam-en 900 db JRPG játék. Ha ebből kiveszed a Final Fantasy 15-öt, az akkor is 899. Ennél több van PS-en?
84.
84.
kamgecam
#80: Ja. Végül is stratégiai játékokat én is szeretem, arra ott van az iphone. Tökéletes rá!
Rpg meg jrpg megint több van psen ahogy verekedős játékok is. Szimulátor is mert ott az assetto meg a gran turismo. Viszont fps-eket tényleg jobb pécén nyomni! Na nem az egér miatt hanem a stabilitás és az fps szám végett! Csak kell mindkettő! :)
83.
83.
kexiaxel
#75: A kiadó megerősítette, hogy nem!
81.
81.
kamgecam
#75: Nehogy azt hidd! Rendkívül naivnak kell lenni hogy valaki azt gondolja hogy belsős sony címek meg nintendo címek jönnek majd mindenre. A ps4 megjelenése előtt is csacsogtak ilyeneket a tapasztalatlanabbak vagy az üzleti érzéket nélkülöző álmodozó idealisták de az a helyzet hogy a sony mindig is csinálta ezt. Elhúzta a mézesmadzagot, kiadott pár 3-4 éves belsős címet pécére( főleg a konzol megjelenések előtt) de ennyi. A mérvadók psen maradnak. A nintendo még ennyit se tett! Na ők aztán abszolút exkluzívok.
80.
80.
#78: Majdnem ugyan az.Hol egy stratégiai játék, hol egy rpg, hol egy szimulátor, esetleg egy jobb first person ... egy kaptafa kis változtatásokkal.
78.
78.
kamgecam
#73: Minden ex ugyan olyan? Receptre készülnek? Játszottál te velük? A legsokszínűbb játékok ps-en vannak. Az lehet hogy igényes sztori orientált tps játékok normális karakterekkel nem pedig faék egyszerű cod szereplőkkel. De itt ki is fújt a hasonlóság és a “recept”. Egészen más egy Bloodborne játékmenete, mint egy Spiderman egy TLoU2 vagy egy Persona 5, Death Stranding, Killzone stb.
“Minden ex-em ugyan olyan” mondatod azt jelzi hogy te nem játszottál ezekkel a játékokkal.
Receptre az ea activision meg ubifos szokta készíteni a játékait. Azért nem untuk halálra magunkat ebben a genben mert a nintendo meg a sony mint JÁTÉK KIADÓ odatette magát és jött egy-egy érdekes innovatív vagy eredeti játék. Őket szidni ( nem érdemi kritikára gondolok hanem amit te művelsz) olyan mintha full kreténben nyomnád.
75.
75.
PS4jacksony
Nincs bajom azzal,hogy jön PC re is had jöjjön de aki annak idején azért vette meg mert egy EXKLÚZÍV PS játékként betette a gyűjteményébe az most jól átkúrva érezheti magát az elkurvult kiadó miatt vissza kellene fizetni az árát aki előrendelte vagy megvette....
A jövőben már ne higyjetek az EXKLÚZÍV plecsninek mert várható,hogy jön minden mindenre még a belsős SONY címek is !!!!! Én szóltam
73.
73.
#68: Csak amit felsorolt itt Korio, van annyi játék és hozzá időigény, hogy tényleg senki nem fogja úgy érezni, hogy gépért kellene rohannia. Illetve az is belejátszik, amit Kawada is mond, hogy a PS ex-ek receptre készülnek és aki pont azt a receptet nem kedveli, az máshogy fogja érezni, hogy mi kell neki. Én speciel kedvelem azt a játékstílust is, de azt már nem, hogy pl a God of War is olyan lett. De azt sem kedvelném, hogy minden ex-em ugyan olyan.

Am az Age of 4-et én is várom és ezzel már vélhetően ketten vagyunk a világon :)
72.
72.
#68: Kezdd el számolgatni amiket leírtam.Lehet nem lesz meg a 160, igaz azokat nem írtam amiket már játszottam x éve és most hálából megvettem őket.De azokat hagyjuk is.A leírtak olyan 140-160 körül mozognak.És ezek érdekeltek.Más nem igen amiről tudok, mert már meglenne.Hiába csak fél év múlva kerülne rá sor.
71.
71.
kexiaxel
#66: Mondjuk most így végigolvasva rájötten az izlésünk még csak hasonló sem...Ezek a felsorolt címek közül amiket írtál jó ha 2 érdekelt.
Úgyhogy jó játékot. :)
70.
70.
kexiaxel
#67: Ps5 öt vegyél majd ne prot.
Úgyis mindjárt itt van és lesz még egy pár ami még felkelzi az érdeklődésed.
68.
68.
kexiaxel
#65: Most amit te ide leírtál komolyan gondolod?Aki 160k kpt költ el játékra (amit kétlek) 2 hónap alatt az illetőt szerinted nem érdekli sokminden?Sztem pont ez az a réteg akit igen!Én pl age of empiresezek pcn várom már a 4 et!
Meg ez, hogy milió játék nem jelenik meg psre ami boxra igen? Sajnos egy kezemen meg tudom számolni. :(
Ebben jó lett volna ha igazad van!
67.
67.
#66: Ja jedi fallen , Star craft 2 legacy of the... .Szóval vagy 1 évre előre be vagyok táblázva.De azért veszek egy Prot-mert azt mondtad kell!Azért az 1 játékért ami érdekelne onnan.....Pfuuuu.... .
66.
66.
#64: Mond már meg kedves kexaiel, mi a jó édes büdös sz...tt a......-nak vegyek pro-t ha nem kell?Porosodjon a polcon?
Elég sokat játszom sajnos.Utóbbi 2 hónap termése: Detroit full, Beyond full, Plague full, WoW bfa full /story/,Read Dead 5 óra, Eve Valkyr 8 óra, és AC origins eddig 35 óra.Ami vár még rám, AC odyssey ,Hellblade senua xcom chimera,Dragon age inqusition,Life is stande, Walking dead s2-4,TW three kingdoms+Warhammer 2,Horizon, WoW uj kieg bár ez szerencsére meszebb van, Cyberpunk ez is. Szóval ja elég sokat játszom.Párat biztos lefelejtettem bocs érte.... .Lehet benézted.....
65.
65.
#64: Az a lényeg, hogy teljesen személyes preferencia kérdése az, hogy egy ember akar-e több gépet, legyen az bármilyen több gép.

Ahogy hangoztatni szokás egyesek által, a PC mellé kell mindenképpen egy PS, meg már olyat is írtak, hogy Switch is. Ez az, ami teljesen az adott személyen múlik, hogy neki kell-e. Hiába milliomos valaki, ha úgy látja, hogy nem kell neki a PC (vagy PS) mellé semmi, akkor nem fog venni, mert nem kell neki :)

De azt is meg tudom mondani, hogy miért bullshit ez a duma, hogy a PC mellé mindenképp kell egy-két konzol. Azért, mert azt senki sem hangoztatja, hogy egy PS mellé mindenképp kell egy Xbox, pedig lehet, hogy nincsenek Xbox-ra exek, csak millió olyan játék, ami nem jelenik meg ps-re...

Meg azt sem hangoztatja senki, hogy egy PS mellé kell egy fullos gamer PC, ha játszani akarunk, pedig itt talán nem kell bonyolult indoklás, hogy valaki lássa, hogy miért. Szóval ameddig csak egyedül a PS-esek hangoztatják, hogy mindenki másnak hogyan kell egy PS, addig azt nem mondják, hogy a PS mellé mi kell ugyanezen logika alapján. Éppen ezért ezt végig sem gondolta még soha senki, éppen ezért nincs értelmes végeredménye, éppen ezért bs.

Pedig a szitu ugyan az. Ha van egy PS-ed, akkor nem tudsz mondjuk Civilizaton-nel játszani. Ja, hogy nem is akarsz és ezért nem is kell egy PC. Tiszta sor, ezt el lehet fogadni.

De akkor azt is el lehet fogadni, hogy a PC mellé sem kell egy PS, mert mondjuk az adott illető az adott PS ex-szel nem akar játszani.
64.
64.
kexiaxel
#57: 700k pc van és még nem vettél hozzá kis ps prot használtam 80 ért?
Rádásul ennek dupláját el is költötted játékra 2 hónap alatt?
Jó sokat játszol akkor haver...
Miket vettél mesélj :D
57.
57.
#55: "Ha valakinek a játék a hobbija akkor bizony fáj nem fáj, alap a ps4 és a switch a pécé mellé."

Ez azért erős.Az utóbbi 2-3 hónapban , nem túlzok, 2 ps árát költöttem PC játékokra.
Igen van egy 700k+ -os gépem, de egyáltalán nem érzem , szükségét egy PS-nek vagy box-nak.1 max 2 játékért ami érdekelne pedig nem alap, ahogy írjátok.Majd ha lesz rá 6-7 cím ami érdekel, és nincs PC-n vagy PS Now-ban akkor elgondolkozom.
55.
55.
kamgecam
#48: Már miért menne át pécére? Nem fér meg egymás mellett a kettő? Így ki tud pörgetni olyan exkluzív címeket is melyek nem jelennek meg pécére és amit normális gamer nem akarna kihagyni. Aztán át lehet menni codozni pécére. Sőt egy switch-et is hozzácsapnék!
Kicsi a farkatok hogy platform vitába keveredtek? Mennyi idősek vagytok, 10?
Különben sem trendi már a platform háború. Manapság azon vitáznak az agyhalottak hogy számítanak-e az exkluzív címek vagy sem? Mert a nyers tények és számok az ő világukban nem léteznek.
Vagy miért jó egy exkluzív? Azért mert jó játékok vagy mert exkluzív és az összes kritikus elfogult. Olyannyira hogy szinte minden évben vagy valamelyik ps ex vagy nintendo ex viszi el az év játéka díjat...
Hülye lennék csak egy nyomorult pécén ( legyen az pl egy 450ezer forintos gamer pc amit nagyon szeretek) játszani és várni az egyik legjobb játékokra tátott szájjal, hátha megjelenik a drágaszágosz pécémre is. Ez olyan kb mintha azt mondanám hogy az iphone 11-re elég nekem a játék mert végülis krva jó kis teló. Ha valakinek a játék a hobbija akkor bizony fáj nem fáj, alap a ps4 és a switch a pécé mellé. Első a játék aztán a platform. Ha meg techgurunak képzeled magad akkor irreleváns vagy amikor játékokról van szó és a rossz fórumot választottad. Magyarul, eltévedtél.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...