Mozgolódás a Live A Live háza táján

  • Írta: gorien
  • 2020. július 7.
  • Pletyka
Link másolása
Egy védjegy bejegyzéséből még kár messzemenő következtetéseket levonni, de mindenképp érdekes, hogy a Square Enix több kontinensen is levédette a Live a Live címet. Lehet, hogy visszahozná a klasszikus JRPG-t?

A Gematsu szúrta ki, hogy a napokban a Square Enix Ausztráliában és Európában is bejegyeztette a Live A Live védjegyét. Ennyiből persze még nem tudjuk, hogy a kiadó mire is készülhet a játékkal, de mivel korábban azt mondták, több bejelentéssel is készülnek a nyáron, előfordulhat, hogy egy Live A Live-újrakiadás lesz az egyik.

A Live A Live-ről azt érdemes tudni, hogy 1994-ben jelent meg eredetileg, kizárólag Japánban és japánul – az, hogy más kontinenseken jegyezték be a védjegyet, utalhat arra, hogy nemzetközi megjelenésre készülnek. A játék nagy népszerűséget szerzett Japánon kívül is, hála a rengeteg rajongói fordításnak.

Ez egy JRPG, amelyben hét főhőst is irányítunk, ráadásul mindegyiket különböző történelmi korban: ősemberrel, cowboyjal, nindzsával és robottal is játszunk. A játékmenetben egyaránt helyet kap a felfedezés és a körökre osztott harc is. Ez volt ráadásul Takashi Tokita rendezői debütálása, akinek többek közt a Chrono Triggert köszönhetjük.

A Live A Live eredetileg SNES-re jelent meg, néhány éve azonban felbukkant a Wii U és a Nintendo 3DS Virtual Console-címei között. Tekintve, hogy a játék a Nintendo konzoljainak vendége, talán egy switches újrakiadás a legvalószínűbb feltételezés.

1.
1.
DragonBleacPiece
vicces, mert pont tegnap kezdtem el vele és a terranigmával játszani, és most látom ezt a hírt..:D nagyon jó kis játék, sok különféle játékmenetet is vegyít, pl van ahol harcolni sem kell
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...