A Microsoft is szemez a Warner játékrészlegével

Egy hónapja röppent fel a pletyka, hogy a Warner Bros. túladna a videojátékos divízióján. Neves kérőkből már az akkori hírek szerint sem volt hiány, de a legújabb értesülések arról szólnak, hogy a Microsoft is beáll ebbe a sorba.

Egy hónapja kezdtek szállingózni a pletykák, hogy az AT&T, a Warner Bros. anyacége megválna a WB videojáték-stúdióit tömörítő részlegétől. A híresztelések szerint a négymilliárd dollárt érő divízió iránt már akkor érdeklődni kezdett az Activision, az Electronic Arts és a Take-Two is. A The Information információi szerint a Microsoft sem közömbös a gigaüzlet iránt.

Mindez persze továbbra is csak ipari szóbeszéd, konkrét megerősítést egyik féltől sem kaptunk még. A WB Interactive elég komoly portfóliót jelent: ide tartozik többek között az Avalanche Software, a Monolith Productions, a NetherRealm Studios, a Rocksteady Studios és a TT Games is. Tehát például a Mortal Kombat-játékok jogai részét képeznék az adás-vételnek.

A Warner birtokolja a DC Comics, a Gyűrűk Ura és a Harry Potter jogait is, ezek azonban értelemszerűen nem mennének a játékokkal együtt. Ehelyett az a valószínű, hogy akárki is veszi meg a játékstúdiókat, velük működne együtt tovább a cég ezen franchise-ok játékait illetően.

Ha valóban a Microsoft lenne a befutó, ezeket a fejlesztőket olyan csapatok mellé tenné zsebre, mint a Ninja Theory, a Double Fine vagy az Obsidian.

18 komment - szólj hozzá!