Megszellőztették a PlayStation 5 egyik új funkcióját

Egy idő előtt élesített játékelőzetesben esett szó a PlayStation 5 egyik új, formálisan még nem leleplezett funkciójáról, amely lehetővé teszi, hogy egy adott játék esetében akár konkrét küldetéseket vagy játékmódokat indítsunk el a dashboardról.

A WRC 9 már kiaknázza a PlayStation 5 Activities néven futó funkcióját, amely lehetővé teszi, hogy konkrét versenyeket indítsunk el a konzol dashboardjáról anélkül, hogy először be kellene töltenünk magát a játékot és végigzongoráznunk a menürendszert. Erről elsőként a Gamereactor írt, a jelek szerint azonban idő előtt, mert az idevágó cikket azóta eltávolították, és csak a Gematsu tudta megörökíteni az utókornak.

Habár a Sony formálisan még nem leplezte le az új funkciót - talán a pletykált augusztusi State of Play apropóján erre is sor kerül -, az érkezése nem lenne meglepő, hiszen Mark Cerny, az új konzol rendszertervezője már abban a 2019-es Wired-cikkben is emlegetett ilyesmit, amelyben még csak nagy vonalakban esett szó a PlayStation 5 képességeiről.

Az úriember akkor azt mondta, hogy bár a next-gen játékok viszonylag gyorsan betöltenek majd, még ezt sem muszáj megvárni: a fejlesztők közvetlenül is deeplinkelhetnek bizonyos tartalmakra a játékaikon belül, így például konkrét multiplayer meccseket vagy egyjátékos küldetéseket is elindíthatunk a dashboardról.

15 komment - szólj hozzá!