Történelmi utazásra hív a Microsoft Flight Simulator

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 16.
  • Videó
Link másolása
Elképesztő belegondolni, hogy a Microsoft Flight Simulator immáron 38 éve szeli a virtuális egeket. A napokon belül megjelenő új részre hangolódva most visszatekinthetünk a sorozat múltjába.

Az 1982-es Microsoft Flight Simulator 1.0 óta rengeteg víz lefolyt a Dunán, a videojátéktechnológia pedig óriási fejlődésen esett át. Ma már szinte rá sem ismernénk az eredetileg Apple II és TRS-80 számítógépekre tervezett, majd IBM PC-re átültetett játékra, melynek 2020-as unokája szinte leugrik az UHD TV-kről.

A Microsoft Flight Simulator augusztus 18-án érkezik PC-re, később pedig megjelenik az Xbox-konzolokon is.

16.
16.
https://youtu.be/LYJ5_bMLwpU


Lányommal tegnap ezt nyomtuk órákon keresztül utána folytatták a barátokkal! Régen nevettünk ennyit és jó volt látni mennyire jól szórakoznak a géppel!
A kazettáról való játék betőltésről leesett az álluk :)
8.
8.
delphijos
5.
5.
#4: Nyilván nem ugyan úgy irányítod gamepad-del , mint cuccal, arra céloztam, hogy lehet már azzal is eklendezni. Ha valamelyik gamer mondjuk pont nem jet pilóta a munkahelyén még az is tud vele játszani, akár konzolon is.
4.
4.
Rókalesőcipő
#3: A '80as '90es évek kockái még így kockultak, manapság meg vonat elé ugranak egyesek ha nincs meg a stabil 120fps 4K-ba. Az meg hogy konzolon kontrollerrel is játszható... na igen... de hogy? Már itt-ott vannak kedvcsináló streamek, láttam is egyet, a csávó vagy billentyűzettel vagy kontrollerrel nyomta, szokásos jobbra balra rángatózás, a kifutón nem tudott egyenesen gurulni, mikor meg felszállt kb ilyen gta5, crew 2 szintű repülést tudott produkálni, gondolom el volt minden állítva az árkádosabb irányítás felé. Úgyhogy nem, marhára nem ugyanolyan mint egy komoly repszimes felszerkóval.
3.
3.
De kemény ez a videó. A vektoros grafika után a filled vektor futott vagy 0 fps-sel, aztán miután felgyorsult, a textúrázott poligon futott 0 fps-sel. Aztán megjelentek az első 3D objektumok. A 2002-es meg már ezen belül is ott volt, hogy visszaadta teljesen a feeling-et. Akkoriban ez azért a valósághűnél is komolyabb fotorealisaztikus grafika volt, ahonnan nincs tovább. Aztán utána a 20-as.... rendesen karcolt egy vonalat az agyamba. Most ott vagyunk, hogy ez egy asztali konzolon, vagy PC-n egy gamepad-del irányítható ugyan úgy, mint egy többmonitoros, többezer dolláros felszerelésben totál élethűen...

Ennek a videónak a megtekintését platformfüggetlenül ajánlom bárkinek, aki szereti a játékokat. Ez itt a pro séta szimulátor és nem a Death Stranding.
2.
2.
Rókalesőcipő
Húúú az elsőt GOG-ra azonnal XD
1.
1.
hedzsooo
Hat igen, gyerekkoromban meg nem keszitettek konzolokra, nagyobb kihivas volt ez a jatek, nem is volt turelmem hozza akkoriban, hagytam a fenebe. :D

Most viszont hogy igy ez a resze mar tenyleg elegge igenyesen fest, valamint a kezelese, jatekmenete konnyitve lett a konzolos jatekosoknak koszonhetoen, durvan kozel 30 ev utan ismet adok neki 1 eselyt azt hiszem. :-)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...