Újabb játékkal bővül a Fallen London-univerzum

A Failbetter Games tovább gazdagítja a Fallen London univerzumát. Ezúttal szinte a gyökerekhez megyünk vissza: London még épp csak eltűnt a Föld színéről. Ebben az időszakban fog játszódni a Mask of the Rose.

A Fallen London egy szövegalapú, böngészős szerepjátékként kezdte pályafutását 2009-ben: a Failbetter Games egy olyan alternatív, viktoriánus Londont álmodott meg, amit elnyelt az üreges Föld, és azóta a Bazár Mesterei uralkodnak felette. Ezt a világot bővítette a fejlesztőcsapat később a Sunless Sea-vel és a Sunless Skiesszal, és jelenleg is két játékon dolgoznak, amiből egyet felfedtek.

Ez lesz a Mask of the Rose, ami egyenesen a város elrablása utáni hónapokba, 1862-be repíti vissza a játékost. A Sunless-játékokkal ellentétben kicsit visszább lépünk az eredeti szövegalapú játék irányába: a Mask of the Rose visual novelnek ígérkezik. Az alternatív London felfedezése és a rejtélyek kibogozása azonban nem az egyetlen feladatunk, ugyanis a többi szereplőt is meg kell ismernünk, sőt romantikázni is lesz lehetőségünk.

A Mask of the Rose támogatására a csapat 2021 februárjában indít Kickstarter-kampányt. A megjelenés 2022-re várható.

0 komment - szólj hozzá!