Újabb részletek szivároghattak ki a Switch utódjáról

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 26.
  • Pletyka
Link másolása
Kiszivárgott pár újabb részlet a Switch utódjával kapcsolatban, ám mint mindig, ezeket az infókat érdemes fenntartásokkal kezelnünk. A szóbeszéd szerint a következő generációs Nintendo eszköz mágneses Joy-Con kontrollerekkel érkezhet.

A spanyol Vandal írta meg, hogy a Switch 2 (a név továbbra sem fix) kontrollerek mágnescsíkokkal csatlakoznának majd a konzolhoz. Ennek nyomán a jelenlegi Joy-Conok valószínűleg nem lesznek használhatók az új konzollal, de a Switch Pro kontrollerek kompatibilisek lehetnek a Switch 2-vel is.

A Vandal állítása szerint hardvergyártó cégektől szerezte az információt, akiknek már volt lehetősége kézbe venni is a Switch 2-t. A portál egyébként korábban pontosan előre jelezte a jelenlegi Switch OLED képernyővel rendelkező kiadását is, akkor is gyártóktól szereztek információkat a hivatalos bejelentés előtt.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy hamarosan érkezhet a Switch utódja, amiről először egy PR-eseményen hangzottak el információk, majd nem sokkal később egy felmérésben kiderült, hogy több stúdió már a jövőbeli platformra fejleszt. Februárban aztán – szintén pletykák nyomán – arról írtunk, hogy a megjelenés 2025 első negyedévében várható, azonban most a Vandal és korábban számos más portál is arról számolt be, hogy idén júniusban jön majd a hivatalos leleplezés.

A mágneses csatlakozású Joy-Conok mellett egyelőre még azt véljük tudni, hogy az eszköz 8 hüvelykes, de a költségcsökkentés miatt várhatóan csak LCD kijelzővel lesz majd szerelve.

1.
1.
Doomsayer
Egy napja várok, hogy ki legyen javítva a cikk címében lévő ordas helyesírási hiba, ami ott világít a főoldalon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...