Egy felmérés szerint már sok fejlesztő Nintendo Switch 2-játékokon dolgozik

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 22.
  • Pletyka
Link másolása
Kiszivárgott egy felmérés az idei GDC apropóján, amelyben 3 ezer fejlesztők kérdeztek meg arról, hogy jelenleg milyen platformra dolgoznak, és a válaszadók 8 százaléka jelölte meg a Nintendo Switch utódját.

Már számos szivárgás utalt arra, hogy a Nintendo következő generációs konzolja 2024 második felében fog megjelenni, és mivel a Switch lassan a nyolcadik évébe lép, nem nehéz elhinni ezt az állítást. Még akkor is, ha a teljesítmény szempontjából csak egy Switch Pro-ról van szó. Mivel csak hónapok választanak el a premiertől, feltételezhető, hogy az iparágban jó pár stúdió hozzáférhet a fejlesztői készletekhez, hogy a korai játékokon dolgozzanak. Az idei Game Developers Conference-re vonatkozó felmérés szerint ez a helyzet

A State of the Game Industry névre keresztelt felmérésben közel 3 ezer fejlesztő vett részt, és arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen platformra készitik a jelenlegi projektjüket, 8 százalékuk mondta azt, hogy Nintendo Switch 2-re (vagy nevezzék bárhogy).

Persze szigorú titoktartás is köti a fejlesztőket, hiszen a konzolt hivatalosan be sem jelentették, így elképzelhető, hogy sok megkérdezett nem is mert válaszolni erre a kérdésre pontosan, azaz ez a szám a valóságban még nagyobb lehet.

Ezen túlmenően arra a kérdésre, hogy jelenleg melyik platformot tartják a legérdekesebbnek, a a fejlesztők 32 százaléka a Switch utódját jelölte meg, a PC 62 százalékot, a PS4 41 százalékot kapott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...