Elmaradhat a forradalmi megújulás az új Nintendo-konzol érkezésével

  • Írta: szlav
  • 2024. január 4.
  • Pletyka
Link másolása
A szakértő piacelemzők szerint könnyen meglehet, hogy az idei év végére várt új Nintendo-konzol inkább egy félgenerációs előrelépést hoz majd ahelyett, hogy teljesen leváltaná a továbbra is őrülten sikeres Nintendo Switchet.

A GamesIndustry.biz ismét összecsődítette a videojátékipar nevesebb piackutatóit és elemzőit, hogy néhány izgalmas predikcióval szolgáljanak a 2024-es év elején. A beszélgetés során szó esett az egyre nagyobb teret nyerő mesterséges intelligenciáról, a stúdiókat egyre nagyobb hullámokban érő leépítésekről, de az idén várható új konzolhardverekről is. Az utóbbi talán a legizgalmasabb, hiszen minden jel arra mutat, hogy még idén piacra kerülhet a Nintendo Switch utódja - a beszámolók szerint tavaly augusztusban, a Gamescomon már zárt ajtók mögött be is mutatták az új hardvert.

És habár a Nintendótól megszoktuk, hogy minden egyes újabb konzol megjelenése radikális újítást hoz, Dr. Serkan Toto, a Kantan Games japán játékpiacra szakosodott elemzője szerint ezúttal nem érdemes óriási irányváltásra számítanunk. Az úriember szerint az új konzol bejelentésével elmarad majd a Nintendo-féle forradalmi generációváltás, helyette pedig inkább a Nintendo Switch egy újabb, fejlettebb iterációját kapjuk majd kézhez. Az egészet úgy értelmezhetjük, mint például egy félgenerációs ugrást a PlayStation 4 és a PlayStation 4 Pro között.

Toto szerint az új Nintendo konzol (nevezhetjük ideiglenesen akár Switch Prónak is) 400 dollár környékén kerülhet a piacra, vagyis a jelenlegi modelleknél körülbelül 100 dollárral drágábban. Szintén jó esély van a játékok itteni drágulására is: a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom már 70 dolláros árcímkével került fel a polcokra, az előrejelzések szerint pedig ezt idén már a legtöbb egyéb tripla A-s Nintendo-cím is követi majd.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...