A Rogue Squadroné a következő Star Wars-film

Óriási bejelentések érkeztek tegnap éjjel a Lucasfilmtől, összesen tizenegy új Star Wars-film vagy sorozat van jelenleg készülőben. Az összeállításunkból megtudhatjátok, hogy mivel vár ránk a messzi-messzi galaxis.

Nem fognak unatkozni a következő néhány évben a Csillagok háborúja rajongói, a Disney befektetőinek szóló Investor Day eseménye alatt ugyanis Kathleen Kennedy kilenc új Star Wars-történetet jelentett be. Ezzel tehát összesen tizenegy hivatalosan megerősített, készülőben lévő filmről vagy sorozatról tudunk. Fussunk is át rajtuk!

Rogue Squadron

A következő teljes értékű Star Wars-film a legendás pilótacsapat, a Rogue Squadron új nemzedékét követi majd. A filmért a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins felel majd, aki amellett, hogy bizonyított már a látványos, nagy költségvetésű filmek élén, személyesen is kötődik a zsánerhez. Jenkins édesapja ugyanis vadászpilóta volt, így a rendezőnő már kisgyermekkora óta áhítattal tekintett az égi lovagokra. A Rogue Squadron 2023 karácsonyán kerül a mozivászonra.

Taika Waititi filmje

A Thor: Ragnarök és a Jojo Nyuszi rendezőjének nem idegen a Star Wars-univerzum, hiszen neki köszönhetjük a The Mandalorian első szezonjának évadzáró epizódját, illetve ő formálta meg IG-11 karakterét is. Egy ideje azonban már tudjuk, hogy Waititi egy önálló filmprojekttel lett megbízva, ezt pedig most Kathleen Kennedy ismét megerősítette. Az új-zélandi direktor jellegzetes humora biztosan más megvilágításba helyezi majd a galaxist.

Obi-Wan Kenobi

Tavaly augusztusban jelentették be a Kenobi-sorozatot, melynek címszerepét ismét Ewan McGregor újrázza majd. A Deborah Chow (The Mandalorian) által vezényelt széria tíz évvel A Sith-ek bosszúja eseményei után veszi fel a fonalat. Mindez nem újdonság, tegnap éjjel azonban megtudhattuk, hogy Darth Vader is feltűnik majd a sorozatban, akit pedig nem más, mint ismét Hayden Christensen alakít majd.

Ahsoka

A klónok háborújában és a Lázadókban megismert Ahsoka Tano igazi rajongói favorittá nőtte ki magát. Miután Anakin Skywalker tanítványa a The Mandalorian élőszereplős színterén is beköszönt, zöld utat kapott a karakter saját sorozata is, melynek címszerepében ismét Rosario Dawsont láthatjuk majd. Ahsoka limitált (tehát valószínűleg egyévados) történetéért egyébként Jon Favreau és Dave Filoni párosa felel majd.

Rangers of the New Republic

Favreau és Filoni indít egy másik sorozatot is, amelyben az alakulóban lévő Új Köztársaság katonáit követhetjük majd. Ez az új élőszereplős sorozat tehát a Star Wars idővonala szerint a The Mandalorian eseményeivel párhuzamosan fut, a cselekménye egy óriási és látványos eseménnyel zárul majd, a tervek szerint megágyazhat több később érkező történetnek is.

Lando

Egyelőre nem tisztázott, hogy Donald Glover vagy Billy Dee Williams (vagy mindketten!) újrázza-e majd a sármos szerencsejátékos szerepét, arra azonban mérget vehetünk, hogy új fejezettel bővülnek majd a Calrissian-krónikák. A történetért Justin Simien (Dear White People) felel.

Andor

Ismét megerősítést nyert egy korábban már emlegetett produkció. Diego Lunát 2022-ben láthatjuk ismét a kétes múltú lázadó szerepében a Disney Pluson. A Zsivány Egyesből ismert Cassian Andor saját sorozata egy izgalmas kémthrillernek ígérkezik, melyben feltűnik majd Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller és Genevieve O'Reilly is. A szettek már javában épülnek, csekkoljátok le őket a mellékelt videóanyagban - még néhány látványos concept artot is elcsíphettek!

The Acolyte

A nap egyik legrendhagyóbb bejelentése egy mystery-thriller sorozat formájában érkezett. A Végtelen matrojska írója és showrunnere, Leslye Headland áll majd a The Acolyte élén, melynek története egészen a High Republic idejébe repít vissza bennünket. Úgy tűnik, hogy közelebbről is megismerkedhetünk azokkal a titokzatos és sötét erőkkel, amelyek megalapozták a Galaktikus Köztársaság bukását.

The Bad Batch

A klónok háborújának utolsó szezonjában megismerkedhettünk a Bad Batch különcosztagával - olyan klónokkal, akik éppen a különös mutációiknak köszönhetően brillíroznak a csatatéren. A Disney Plusra érkező saját történetük azonban a Birodalom felemelkedése után játszódik, de az eredeti céljuktól megfosztott klónok így is bőven kiveszik majd a részüket az akcióból.

Visions

A Star Wars: Visions is egy igen rendhagyó koncepció, itt ugyanis nem egy koherens sorozatról, hanem egy tízepizódos animegyűjteményről van szó. Elsőre nekünk a Love, Death & Robots vagy éppen az Animátrix jutott eszünkbe az ötlet kapcsán. Akárhogy is legyen, a változatosságért és az új kulturális perspektíváért a világ legsikeresebb japán animestúdiói felelnek majd.

A Droid Story

Elsőre úgy hangzik, hogy az A Droid Story lesz az Industrial Light & Magic következő nagy játszótere, ahol a legendás vizuális effektjeiről ismert stúdió ismét eleresztheti a gyeplőt. Ez az animációs kaland - nem meglepő módon - a Csillagok háborúja droidjairól szól majd, a története során pedig megismerhetünk egy új hőst, akit R2-D2 és C-3PO párosa mentorál. Mindezek hallatán egyetlen szó jut eszünkbe: Gonk!

További Lucasfilm-projektek

A Star Wars-történeteken kívül is készül még egy-két dolog a Lucasfilmnél. Megerősítették például, hogy az ötödik Indiana Jones-film már preprodukciós stádiumban van, 2021 tavaszán indul a forgatás, 2022 júliusában pedig már vászonra is kerülhet Indy következő rodeója - akit egyébként továbbra is Harrison Ford alakít. A rendezői székben James Mangold, a Ford v Ferrari direktora kapott helyet.

Disney Plus-sorozat formájában visszatér a Willow is, Ron Howard 1988-as fantasy filmje. A 2022-re datált széria forgatása márciusban veszi kezdetét, az első rész rendezésért pedig Jon M. Chu (Kőgazdag ázsiaiak) felel. Természetesen a névadó Willow Ufgood szerepében ismét Warwick Davist láthatjuk majd.

Végül pedig érkezik egy vadiúj filmes projekt is, a Children of Blood & Bone, amely az azonos című bestseller regény adaptációja lesz. Tomi Adeyemi története egy fiatal afrikai lányt kalandjait meséli el, aki a varázslattól megfosztott Maji törzs elveszett mágiája után kutat.

22 komment - szólj hozzá!