Gabe Newell: számíthatunk új Valve-játékokra

A Valve nem vitte túlzásba az új játékok kiadását az elmúlt időben, de talán ez a következő években megváltozik. Gabe Newell szerint a játékfejlesztő divízió tartogat némi bejelentenivalót.

A koronavírus-járvány kitörése óta Gabe Newell a világ másik felén, Új-Zélandon tölti az idejét, nem véletlen tehát, hogy egy helyi televízió kapta el a Valve főnökét egy interjúra. A beszélgetés számos témára kitért, és természetesen felmerült a hármas szám, illetve a Valve-nál készülő új projektek topikja is.

Gabe Newell elárulta, hogy a Half-Life: Alyx kiadása nagyszerű élmény volt mind a csapat, mind a közösség számára, így a fejlesztők újult lelkesedést kaptak ahhoz, hogy hasonló egyjátékos kalandokat készítsenek. Konkrét bejelentést egyelőre persze nem kaptunk, Gaben viszont azt megerősítette, hogy igen, jelenleg is folyik a fejlesztés, így előbb-utóbb érkezik majd a leleplezés is - reménykedjünk benne, hogy inkább előbb, mintsem utóbb!

Az interjú során a Valve fejese egyébként kitért a mostanában szüntelen kereszttűz alatt álló Cyberpunk 2077-re is. Newell a saját bevallása szerint mély szimpátiát érez CD Projekt RED fejlesztői iránt, hiszen a játék minden problémája ellenére úgy gondolja, hogy amit a lengyelek letettek az asztalra, az több szempontból egészen elképesztő. Ahogy azt tudhatjuk, Newell számára sem idegen a megszállott rajongók haragja, az évek során rengeteg gyűlölködő üzenetet kapott a Half-Life 3-ra kiéhezett játékosoktól.

10 komment - szólj hozzá!