Készül a Puzzle Quest 3

A népszerű Puzzle Quest-sorozat új számozott darabbal bővül. A Puzzle Quest 3 történetében ugyan sok száz évvel a legutóbbi rész után játszódik, de azt ígéri, hogy visszatér a gyökerekhez: az izgalmas puzzle-ökhöz és a mély RPG-elemekhez.

Az 505 Games nemrég vásárolta meg a Puzzle Quest-sorozatot fejlesztő Infinity Plus Two-t, és úgy tűnik, nem is ülnek sokáig a babérjaikon: bejelentették a Puzzle Quest 3-at, a puzzle-szerepjáték hibrid játékszéria következő számozott felvonását. A történet szerint a legutóbbi játék után ötszáz évvel járunk, de a fejlesztők szerint visszatérünk a gyökerekhez.

Az első Puzzle Quest 2007-ben jelent meg, és azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a „match three” játékformulát (amikor három azonos szimbólumot kell egy sorba vagy oszlopba rendezni) viszonylag mély RPG-s mechanikákkal keverte. Ebben a világban ilyen kis puzzle-öket használunk az egymás elleni harchoz is.

A Puzzle Quest 3 free-to-play lesz mobilon és PC-n, és habár pontos platformlistát még nem kaptunk, de konzolos megjelenésre is számíthatunk, mindezt pedig 2021 folyamán.

1 komment - szólj hozzá!