Bemutatkozott az Aliens: Fireteam

Három tengerészgyalogos a xenomorphok végtelen hordái ellen - ugyan, mi baj lehet ebből? Bemutatkozott az Aliens: Fireteam, amelyben két jóbarátunk oldalán küzdhetünk meg az Alien-univerzum savköpő rondaságaival.

Újabb videojátékkal bővül az Alien-univerzum, ezúttal viszont egy kooperatív TPS-t szállít a Cold Iron Studios csapata. Ellen Ripley legrosszabb rémálmait élhetjük át a Weyland-Yutani Társaság egyik tengerészgyalogosaként, hiszen xenomorphok százai zúdulnak majd ránk a sötét kaptárak mélyéről.

A játék története 23 évvel az eredeti Alien-trilógia után veszi fel a fonalat. A tengerészgyalogság újoncaként a U.S.S. Endeavor fedélzetén találjuk majd magunkat, amikor azonban a hajó egy rejtélyes vészhívás nyomába ered, tudhatjuk, hogy kő kövön nem marad.

Az Aliens: Fireteam sokat merít az olyan kooperatív játékokból, mint a Left 4 Dead vagy a Warhammer: Vermintide, érdekesség azonban, hogy az RPG-szerű fejlődési rendszernek köszönhetően folyamatosan fejleszthetjük majd a karakterünket és a fegyverzetet. A változatosságot több mint húszféle ellenféltípus és öt választható karakterosztály (Gunner, Demolisher, Technician, Doc, Recon) biztosítja majd, a sztorimissziók pedig a Left 4 Dead epizodikus felépítésére emlékeztet, hiszen összesen négy, egyenként három misszióból álló kampányt vihetünk végig.


Az Aliens: Fireteam idén nyáron érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

20 komment - szólj hozzá!