Frissítve: Bezár a PS3, a PSP és a PS Vita áruháza?

A TheGamer értesülései szerint a Sony nemsokára hivatalosan is megerősíti, hogy idén nyáron megszünteti a PSP, a PlayStation Vita és a PlayStation 3 digitális játékainak, illetve egyéb letölthető tartalmainak az árusítását a PS Store-ban.

Érdekes pletykát indított el a TheGamer még a hét elején, miszerint idén nyáron a Sony végleg elföldeli a PlayStation 3, a PSP és a PlayStation Vita digitális áruházait. A forrás szerint a japán cég a hónap végén tervezi bejelenteni a gyászhírt.

A szivárogtató szerint a PS3 és a PSP esetében július 2-án, a PS Vita esetében pedig augusztus 27-én zárnak az online boltok. Természetesen ez az egész egyelőre csak egy pletyka, de akik még játszanak a fenti konzolokon, azoknak érdemes lehet beszerezni mindent, amire szemet vetettek - könnyen lehet, hogy ősszel már csak a fizikai lemezek vadászatára lesz lehetőségük.

Update! A pletykák közepette a Sony elérhetetlenné tette a PlayStation Store webes változatának korábbi verzióját, amelyen keresztül még lehetett PS3-as, PSP-s és PS Vitás játékokat vásárolni - vették észre a ResetEra fórumozói.

A böngészős üzletet a cég a PlayStation 5 érkezése előtt dizájnolta újra, és azon keresztül már csak a PlayStation 4-re és az új konzolra lehetett játékot vásárolni. Noha a régebbi változatot bizonyos URL-ekről el lehetett érni, mostanra már ezek is az új boltra irányítanak.

A konzolokon keresztül még vásárolhatunk játékokat az érintett platformokra.

Update 2#! A Sony végül hivatalosan is megerősítette, hogy a fenti dátumokon bezárja az említett digitális áruházait a konzolokon is. Fontos leszögezni, hogy a korábban megvásárolt játékaink, filmjeink és egyéb letölthető tartalmaink a zárás után is elérhetőek maradnak, ahogy PS Plus-előfizetéses kódokat is be tudunk majd váltani, illetve a trófeák gyűjtögetése is mehet tovább zavartalanul.

10 komment - szólj hozzá!