Hatalmas büdzséből készül a Gyűrűk Ura-sorozat

Nem számolja a filléreket az Amazon a Gyűrűk Ura-sorozatot illetően. Nagyon úgy tűnik, hogy minden idők legnagyobb sorozata van készülőben, legalábbis ami a költségvetést illeti.

Nem kevesebb, mint 465 millió amerikai dollárból készül a Gyűrűk Ura-sorozat első évada. Az óriási költségvetésről a The Hollywood Reporter számolt be, miután Stuart Nash, Új-Zéland gazdasági fejlődéséért és turizmusáért felelős minisztere elárulta, hogy a széria felett bábáskodó Amazon körülbelül 650 millió dollárt költ csak az első szezonra - az úriember itt új-zélandi dollárra referált.

Ez az összeg pedig jóval túlmutat a korábbi becsléseken: 2018-ban az a hír járta, miszerint az Amazon 500 millió dollárból készítené el nem csupán az első, de egyben a második szezont is. Érdemes persze azt is megemlíteni, hogy a stúdió 114 millió dolláros adó-visszatérítést nyert Új-Zéland kormányától (via Reuters), hiszen a sorozat amellett, hogy rengeteg állást teremt a helyieknek, várhatóan komolyan fellendíti majd az ország turizmusát is.

A forgatás egyébként már jelen pillanatban is zajlik, maga a sorozat azonban továbbra sem kapott még pontos címet vagy premierdátumot. Mindössze annyit tudhatunk a szériáról, hogy a cselekmény jóval a Gyűrűk Ura és Hobbit-filmek előtt, a másodkorban játszódik majd a két showrunner, J.D Payne és Patrick McKay pedig a Jurassic World: Fallen Kingdom direktorát, J.A. Bayonát választotta ki a nyitóepizódok rendezésére. Ami pedig a szereplőket illeti: az eddigi infók szerint Robert Aramayo, Joseph Malwe, Owain Arthur, Morfydd Clark és Ismael Cruz Cordova tűnik majd fel a képernyőn.

3 komment - szólj hozzá!