Már támogatja az iOS az újgenerációs kontrollereket

  • Írta: szlav
  • 2021. április 27.
  • Hardver
Link másolása
Az iOS 14.5-ös frissítésével natív támogatást nyert az Xbox Series X/S és a PlayStation 5 irányítója. Mostantól tehát néhány gombnyomás után, bármiféle trükközés nélkül játszhatunk az új kontrollereket használva.

Örülhetnek az Apple mobileszközeit preferáló játékosok, az iOS ma kigördülő 14.5-ös frissítése ugyanis hozott egy olyan újdonságot magával, ami igen fontos lehet azok számára, akik nem csak telefonként és internettáblaként tekintenek az iPhone  vagy iPad készülékükre. A rendszerfrissítéssel mostantól natív támogatást nyer az újgenerációs Xbox Wireless Controller és a PlayStation 5 DualSense kontrollere.

Az új játékirányítók párosításához tehát nem lesz szükségünk semmi egyéb szoftverre, az Xbox-kontroller esetében például elég lesz csupán lenyomva tartanunk a Pair gombot, a mobileszközünk pedig egyből észleli is azt a Bluetooth-hálózaton keresztül. A DualSense kontroller esetében a Share- és a PlayStation-gombokat kell lenyomva tartanunk - a párosítás készen áll, amint felvillan a Touchbar fénye.

Az Apple-készülékek frissítése egyébként különösen jól egybecseng a Microsoft korábbi híreivel, miszerint az xCloud, az Xbox Game Pass felhőalapú szolgáltatása újabb platformokat hódít meg a közeljövőben, köztük az iOS-t is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...