Számos PlayStation-játék tarthat még PC-re

Úgy tűnik, hogy még közel sem ért véget a korábbi PlayStation-exkluzívok PC-re való migrációja. A Sony létrehozta Steamen a PlayStation Studios profilját, amely az eddig ismert PC-s játékok mellett számos rejtett címet is tartogat.

Death Stranding, Horizon: Zero Dawn, vagy éppen a jövő héten érkező Days Gone. Ilyen nagy PlayStation-exkluzívokat hozott el a PC-s közönségnek mostanában a Sony ,és minden jel arra mutat, hogy a közelmúltban hosszabbra engedett póráz ennél is csak lazább lehet. A kékek hivatalosan is megvetették a lábukat a master race domináns digitális platformján, a Steamen, ahol a PlayStation Studios brandje alatt követhetjük a belsős fejlesztésű játékaikat.

Igen ám, de valami mégsem igazán kerek, a stúdió profilján ugyanis 41 címet számlál a Steam adatbázisa - lényegesen többet az eddig ismert játékoknál. Hozzá kell tenni persze, hogy ez a számláló nem csupán a tényleges teljes játékokat sorolja, hanem a hozzájuk tartozó DLC-ket is, de a végső szám mégsem egyezik meg a három teljes játékkal (Predator: Hunting Grounds, Horizon: Zero Dawn, Helldivers) és a hozzájuk tartozó 21 DLC-vel. A listán egyelőre nem szerepel a Days Gone, melynek kozmetikai bónuszai szintén feltűnhetnek majd a 41 cím között, de ez továbbra is igen kevés ahhoz, hogy kijöjjön a végső összeg.

A legkézenfekvőbb magyarázat tehát az, hogy a Sony Interactive Entertainment valószínűleg további címeket is bejegyzett a Steam adatbázisában, ezeket azonban egyelőre rejtve tárolják. Mi kapásból több tucat olyan címet fel tudnánk sorolni, amelyeket szívesen látnánk PC-n is, és gyanakszunk rá, hogy ezzel nem vagyunk egyedül.

66 komment - szólj hozzá!