Jókora helyzetjelentést tett a Playdate

  • Írta: szlav
  • 2021. június 9.
  • Hardver
Link másolása
Ugye nem feledkeztetek meg a Panic apró, tekerőkaros kézikonzoljáról? Sok izgalmas újdonságot tudtunk meg a Playdate-ről, belepillanthattunk az első játékokba, és kaptunk egy árcédulát is.

Amikor két évvel ezelőtt először hallottunk a Playdate érkezéséről, némileg felhúztuk a szemöldökünket, hiszen mégiscsak egy apró, fekete-fehér képernyős kézikonzolról van szó, amin egy fura csörlő kölcsönzi az egyik analóg inputot. Hát igen, ez a koncepció ma sem hangzik kevésbé bizarrnak, de ez senkit ne tántorítson el a Panic aranyos masinájától! A kis konzol mögött álló csapat most egy új helyzetjelentéssel jelentkezett, hiszen akadt bőven bejelentenivalójuk.

Kezdjük a legfontosabbal: a játékokkal! A Playdate rengeteg különös egyedi játékot futtat, amelyek afféle szezonális adagokban érkeznek majd. Az első szezon összesen 24 címet vonultat fel, ezeket pedig összesen 12 hét alatt, párosával tölthetjük le. A konzol vásárlói ingyenesen megkapják az első szezon összes játékát.

A Panic csapata arra törekszik, hogy a kreatív játékfejlesztők minél egyszerűbben megvalósíthassák az ötleteiket. Ennek érdekében bemutatták a Pulp nevezetű ingyenes fejlesztői eszköztárat, amely segítségével bárki szabadon fejleszthet majd a különös kézikonzolra - csupán egy webböngészőre lesz szükségünk.

Egy furcsa konzolhoz furcsa kiegészítők dukálnak - ezek közül máris bemutatkozott az első. A Playdate mellé vásárolhatunk majd egy sztereó dokkolót, amely egyszerre funkcionál hangszóróként, mágneses töltőállomásként és... tolltartóként?

Végül pedig az árazásról: a Playdate önmagában 179 dollárt kóstál majd, és ahogy azt már említettük, ezzel megkapjuk az első szezon összes játékát is. A Panic csapata egy 29 dolláros védőtokot is árul majd a kis géphez, ha azonban a kettőt egy csomagban rendeljük be, akkor 199 dollár lesz a végösszegünk. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy a Playdate pontosan mikor kerül piacra, de az előrendelések már júliusban megkezdődnek.

2.
2.
Aanash
Sehogy sem látom életképesnek ezt a vacakot.
1.
1.
Robilluma
Komoly cucc :D Jópofa is.
De ha választani kell h a telódon, Nintendón vagy ezen játszol, nem lesz nehéz a választás. 50k ezért a mütyürért pöppet drága és csak az első szezon játékai ingyenesek. Könyörgöm, még fizetni is kell majd ezekért? Párcentis, fekete fehér kijelzőn. Na nemá :)
Ettől függetlenül biztos viszik majd mint a cukrot mivel különleges. Az ma a menő. Színes Lidli cipő 5000$, Among Us formájú csirkefalat 1000$, sárga és tekerős tolltartó rajta fekete-fehér Küklopsz dühkezeléses játékkal 200$ :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...