Júliusban rajtolhat a Final Fantasy: Pixel Remaster

  • Írta: fojesz
  • 2021. június 30.
  • Pletyka
Link másolása
Noha formálisan még nem erősítették meg, a szivárgások szerint júliusban rajtolhat el a Final Fantasy: Pixel Remaster-sorozat. Ezzel párhuzamosan leveszik a Steamről az ötödik és a hatodik rész jelenlegi verzióját.

A Square Enix még az E3-as műsorában jelentette be, hogy érkezik a Final Fantasy: Pixel Remaster-sorozat, amely a sorozat első hat epizódját hozza vissza PC-n és mobilokon, méghozzá "pixelesen" újrarajzolva. A grafikai munkálatokért Kazuko Shibuya felel, aki már az első játék fejlesztésében is részt vett annak idején.

Noha a remasterek még nem kaptak megjelenési dátumot, egy valószínűleg idő előtt élesített bemutatóból kiderült (via Gematsu), hogy júliusban rajtolhat el a sorozat - vagyis a jelek szerint a hat játékot nem együtt kapjuk majd meg, hanem folyamatosan adagolná azokat a kiadó. A Square Enix korábban csak annyit mondott hivatalosan, hogy már nem kell sokat várnunk a felújított kiadásokra.

A hírekkel egybecseng, hogy a Final Fantasy V és a Final Fantasy VI steames adatlapján megjelent egy figyelmeztetés, miszerint a két játékot július 27-én eltávolítják az üzlet kínálatából. A döntés érthető, hiszen ezek a címek annak idején olyan vizuális ráncfelvarrást kaptak, amely lenullázta a pixeles körítést; az újrakiadások mellett semmi nem indokolja, hogy ezeket is meg lehessen vásárolni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...