Nem spórolnak a The Last of Us-sorozaton

Noha az HBO-ról senki nem feltételezné, hogy garasoskodik, ha a sorozatairól van szó, jó tudni, hogy a The Last of Ust sem fogják pénzügyileg elhanyagolni. Egy kanadai művészszakszervezet szerint jókora összeget szánnak minden epizódra.

Nemrég megkezdődött a The Last of Us sorozatadaptációjának forgatása, ezt Gabriel Luna tudatta Pedro Pascal és Nico Parker társaságában. Első körben tíz epizód készül a szériához, amit öt rendező felügyel majd, míg a forgatókönyvért a Csernobilon is dolgozó Craig Mazin felel - az HBO pedig egyáltalán nem veszi félvállról a projektet, legalábbis ami az anyagi oldalát illeti.

Az IATSE 212 (egy kanadai művészszakszervezet) adott interjút nemrég, amelyből kiderül, hogy a forgatás egy „igazi szörnyeteg”, már abban az értelemben, hogy mennyi erőforrás kell hozzá: öt művészeti rendező és több száz technikus dolgozik rajta, a munkálatokat pedig hat hónapnyi felkészülés előzte meg.

Damian Petti szakszervezeti elnök szerint ez a Kanadában jelenleg forgó legnagyobb projekt. A pontos költségvetést nem tudta megmondani, de annyit elárult, hogy epizódonként nyolc számjegyű összeget szán az HBO a sorozatra (tehát részenként legalább tízmillió dollárral számolnak). A forgatás körülbelül tizenkét hónapig tart majd, és ugyan premierdátumunk még nincs a The Last of Ushoz, de legalább azt már kizárhatjuk, hogy egy éven belül látnánk.

17 komment - szólj hozzá!