Bemutatkozott az AMD RX 6600 XT

  • Írta: Baloo
  • 2021. július 31.
  • Hardver
Link másolása
Hivatalosan is leleplezték az AMD RDNA 2 architektúrára épülő kártyáját, ami kifejezetten arra a célra készült, hogy 1080p-s felbontás mellett sajtolja ki a maximumot a legújabb játékokból.

A ChinaJoy 2021 alatt hivatalosan is lerántotta a leplet az AMD a Radeon RX 6600 XT-ről, ami már a cég RDNA 2 architektúrájára építkezik, tehát ugyanarra a megoldásra, amivel az Xbox Series X/S-ben, a PlayStation 5-ben, illetve a Steam Deckben is találkozhatunk. Ennek köszönhetően pedig a kártya a hardveres ray tracing-támogatást kiaknázza majd.

Az AMD Radeon RX 6600 XT 8 GB GDDR6 memóriával és 32 MB Infinity Chache-sel lesz felvértezve, ami játék közben átlagosan 2359 MHz-en pörög majd, de ezt feltornázhatjuk a boost segítségével akár 2589 MHz-re is. A gyártó szerint pedig amennyiben a megfelelő processzorral és alaplappal házasítjuk össze, akkor a Smar Access Memory funkciónak hála akár 15 százalékkal több képkockát is képes kipréselni a játékokból a konkurenseihez képest.

Az AMD Radeon RX 6600 XT augusztus 11-én kerül a boltokba 379 dolláros ajánlott fogyasztói áron, viszont meglepő módon nem készül belőle referenciamodell, hanem kizárólag a partnerek (ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, Sapphire, XFX, Yeston) ajánlataiból szemezgethetünk majd.

64.
64.
delphijos
#63: Jó, de hát ez a Gamekapocs. Ami 5-6 pontos, az már semmirevaló fos. Nem konkrétan neki akarok beszólni vagy a konkrét címen vitázni , csak nem régi dolog és megmaradt bennem, hogy ha a Ghost of Tsusima is “gagyi AC klón”, akkor… sajnos most az a helyzet , hogy szinte 2 véglet van. Vagy 10 pontos ( oké, 9.5 ) mestermű valami, vagy egy rakás szar.
63.
63.
crytek
#62: Ha nem vagyunk tisztában a ZS fogalmával akkor nincs baj mert szimplán az illetőre kell hagyni..itt ez áll fent.. valamelyik fórumban már nem emlékszem melyikben game pass-t nézték "metescore-ilag" , hazudni nem akarok már a % -ra sem emlékszem de bőven átlag feletti volt és azért egy 10/6-os játékot nehogymár ZS-zen bárki.
62.
62.
delphijos
Na, ez egy full értelmetlen vita. Szerintem egy katalógusnál teljesen természetes hogy nem MINDEN a cím AAA kategóriás 0 day cucc. Egy filmes streaming szolgáltatónál se csak mozis kasszasikerek vannak. Mindig van “töltelék”. Az hogy ezek milyenek meg már egyéni ízlés kérdése.
61.
61.
crytek
#60: Max magadnak magyarázkodj.. ajánlom az indiegala.com-ot na ott ZS-k vannak... nézzél aktuális bundlekat amik mennek majd üss fel egy random game pass játékot. Univerzum legjobbjai a ZS-szarokhoz képest.
60.
60.
Lorthirash
#59: Úgy látom képtelen vagy megérteni mit akarok mondani.
Ezeket nem én mondom hogy zs játékok ezek tények minden játékot kategóriákba sorolnak, tényleg el kell kezdjem magyarázni ezt?
59.
59.
crytek
#57: Itt most vonatkoztassunk el az én ízlésemtől ez nem erről szól.

Dehogynem arról szól egyből a második mondatodba meg is cáfolod magad...ugyanis maximum szerinted zs játékok.. Nem mellesleg ha senki nem játszana velük akkor nem növekedne évről évre a game pass felhasználok száma.. De biztos csak azért fizetnek elő hogy költésék a pénzt ..
58.
58.
delphijos
#56: Hát ha életük végéig nem is, de én azt látom hogy a gyerekeknél futótűzként terjednek a GP játékok. ( meg egy-két F2P ) Most épp az R6 megy, de a GTA5 is ezzel lett népszerű náluk.
57.
57.
Lorthirash
#56: Itt most vonatkoztasssunk el az én ízlésemtől ez nem erről szól.
Hanem arról hogy zs kategóriás játékokkal senki nem játszik.
56.
56.
crytek
#54: A game pass lényege abban van hogy ha van családod és vannak gyerköceid is akkor ha azok bármilyen beállítottságukat 1 game pass ultimate előfizetéssel lazán lefedheted a világukat életük végéig mivel annyira változatos és sokszinű a felhozatal..
Az hogy neked a kb 500 játékos felhozatalból 20 ami érdekel ,az szerinted mást kit érdekel?
55.
55.
Lorthirash
Továbbra is azt mondom a gamepass igazi ütőkártyája az új megjelenések lesznek.
54.
54.
Lorthirash
#53: Tehát az hogy van 200 játék a gamepassban az csak jól hangzik valójában van 20 olyan ami valóban említésre méltő.
53.
53.
Lorthirash
#49: A mondandóm lényege az volt hogy a játékok nagy része arra sem érdemes hogy letöltsem a gamepass kínálat gyakorlatilag 85%-a kuka.
52.
52.
crytek
Nem ok, totál nem ok mivel nem 150 game van a game passban. Ne alacsonyítsuk már le ennyire :)

Most gyorsan felnéztem webre az game pass lista 383 játékot ír és ugye ott van még a 83(?) EA paly game is.. Tehát majd 500as a lista..
51.
51.
nemfontos
Gamepass al még az is zavart engem mindig hogy igazából csak az ultimate tartalmazza a mp t is. A normál elofizetes mellett még kellene a gold is. A mostani megoldások mellett ez nem tűnik nagy gondnak de teljes áron már elég nagy gond. És ez a teljes ár még emelkedhet tovább.
A gold ot már többször meg akarták szüntetni de ha megteszik a mp miatt velhetoen akkor is a gpu ra kényszerítik majd az elofizetoket.
50.
50.
Ooorky
#45: Én boltban veszem, nem trükközök, mégis 9k lett egy évre...
49.
49.
#47: "a gamepassban 150 játék de abból, 130 semmit sem ér"

XDDDDDDDDDDDDDD Ezt kifejtenéd bővebben?
48.
48.
Lorthirash
#46: egyébként meg rosszul írtad mert minden lesz pc-re ami boxra, ez fordítva távolról sem igaz.
47.
47.
Lorthirash
#40: 20 játék is nagyon sok idő nem hogy 100, amúgy meg oké hogy van a gamepassban 150 játék de abból, 130 semmit sem ér.

A gamepass az új megjelenések miatt éri meg nem a nagy kollekció miatt.
46.
46.
crytek
#45: Ismétlem semmiféle trükk nincs minden hivatalos ms által támogatott megoldások.

gold@gpu átváltás is és a home is hivatalos dolog szóval semmiféle trükk nincs a dologban.
45.
45.
nemfontos
#44: Amíg engedik a trükköket addig persze érdemes használni. Meg tényleg jó szolgáltatás. Most hogy van cloud is box ot ne. Is kell venni hozzá.
44.
44.
delphijos
Mondjuk a GPU-ban ha valaki online is játszik, még ez is benne van, tehát nem csak a játékok. Ezzel mondjuk úgy vagyok ez nekem úgyis kell, mellette a gyerek is használja ( a játékokat és az online gaminget is ) szóval még ha nem is trükközök akkor is úgy vagyok vele hogy OK.
43.
43.
crytek
#41: Gold + game pass átalakítás + home egy másik userrel.. minden tiszta és megengedett.
42.
42.
nemfontos
#40: Az is számít hogy mennyit játszol. Én pl nem sokat de amikor igen akkor nem valtogatok köztük úgy mint a tv csatornánál szoktak az emberek hogy hátha lesz valami jó... hanem kivalasztom amivel szeretném eltolteni azt a kis időt amim van rá.
41.
41.
nemfontos
#40: Az ugyeskedeseket én most nem számoltam bele. Amíg az ms engedi addig persze lehet. A 20 ropi ennyi időre az valóban Megeri akkor is ha csak két jatekbtetszett egy évben. De ez nyilván nem a normál ár.
40.
40.
crytek
#38: Akit nem érdekel és nem jár utána annak annyi. Nekem most 2024.02.02 ig van game pass ultimate-em 20000ft-ból..

Többszáz game van benne amivel lehet játszani és mivel vannak nyomom őket sok olyat is amit pl pc-n nem is aktiválnék.

Váltani nem váltok majd ,csak simán venni fogok ps-t amint legalább 100 game elérhető lesz rá ami érdekel.Mivel ezek már pc-k és nem ps3 a ps10 is fogja vinni ezeket a gameket amik most mennek szóval ráérek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...