Bemutatkozott az AMD RX 6600 XT

Hivatalosan is leleplezték az AMD RDNA 2 architektúrára épülő kártyáját, ami kifejezetten arra a célra készült, hogy 1080p-s felbontás mellett sajtolja ki a maximumot a legújabb játékokból.

A ChinaJoy 2021 alatt hivatalosan is lerántotta a leplet az AMD a Radeon RX 6600 XT-ről, ami már a cég RDNA 2 architektúrájára építkezik, tehát ugyanarra a megoldásra, amivel az Xbox Series X/S-ben, a PlayStation 5-ben, illetve a Steam Deckben is találkozhatunk. Ennek köszönhetően pedig a kártya a hardveres ray tracing-támogatást kiaknázza majd.

Az AMD Radeon RX 6600 XT 8 GB GDDR6 memóriával és 32 MB Infinity Chache-sel lesz felvértezve, ami játék közben átlagosan 2359 MHz-en pörög majd, de ezt feltornázhatjuk a boost segítségével akár 2589 MHz-re is. A gyártó szerint pedig amennyiben a megfelelő processzorral és alaplappal házasítjuk össze, akkor a Smar Access Memory funkciónak hála akár 15 százalékkal több képkockát is képes kipréselni a játékokból a konkurenseihez képest.

Az AMD Radeon RX 6600 XT augusztus 11-én kerül a boltokba 379 dolláros ajánlott fogyasztói áron, viszont meglepő módon nem készül belőle referenciamodell, hanem kizárólag a partnerek (ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, Sapphire, XFX, Yeston) ajánlataiból szemezgethetünk majd.

64 komment - szólj hozzá!